Yurtlar cep yakıyor

Üniversite öğrencileri, özel yurtların pahalılığından dert yanıyor

Yayınlanma: 07.10.2015 - 07:05
Abone Ol google-news

Üniversiteyi kazanan çocuklarının kayıtlarını yaptıran veliler büyük şehirlerdeki yurtların pahalılığından şikâyetçi. Özel yurt müdürleri ise kendilerine devlet tarafından destek verilmediğini belirttiler. Bir yurt müdürü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “en az 3 çocuk” yapın tavsiyesine atıfta bulunarak, “doğurun ama okutmayın diyor” ifadelerini kullandı.

Her geçen gün artan üniversite sayıları beraberinde öğrencilerin konaklayacağı yurt sıkıntısını da getiriyor. Özellikle özel yurtlar cep yakıyor. İki kişilik odaların bin lira, dört kişilik odaların 800 lira, beş kişilik odaların ise 650 lira olduğunu belirten Ada Kız Öğrenci Yurdu Müdiresi Yasemin Kazancı, “Anaokullarının, ortaokulların yurtlarında vergi indirimleri var fakat üniversite yurtlarında asla böyle bir şey yok. Bence amaç doğurun ama okutmayın” dedi.

İndirim yapılsa

İndirim yapılsa düşük fiyat uygulayacaklarını kaydeden Kazancı, “Öğrenci kayıt yaptırmak için, fakat aile ücretleri duyunca çocuğunu alıp gidiyor” diye konuştu.

Üniversitede çocuğu okuyan bir veli ise, “Benim de çocuğum üniversiteyi kazandı. Devlet yurtlarının yetersizliğinden dolayı ev ücretlerini araştırdık. Beyazıt’taki evlere baktık, kiraları çok pahalıydı, 2 bin liradan başlıyordu. Bizde mecburen Merter’den ev tuttuk. Oradaki evin de kirası 1200 liraydı. Bize göre pahalı ama mecburen tutmak zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.öğrenc


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler