Altı üniversite ilk 20'de

Doğu Avrupa ve Asya sıralamasında ilk 100’de 12 Türk üniversitesi var. İlk 10’a ise hiçbir üniversite giremedi.

Yayınlanma: 21.10.2015 - 22:25
Abone Ol google-news

QS University Rankings tarafından Gelişmekte Olan Avrupa ülkelerini ve Orta Asya ülkelerini (Emerging Europe and Central Asia - EECA) kapsayan en iyi üniversiteler sıralaması açıklandı.

Sıralamada, ODTÜ ve Bilkent 11, Sabancı Üniversitesi 14., Koç Üniversitesi 15., Boğaziçi ve İstanbul Üniversiteleri 17. sırada yer aldı. Türkiye’den 12 üniversitenin ilk 100’de bulunduğu sıralamada, Rusya’dan Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi birinci, Novosibirsk Devlet Üniversitesi ikinci, Çek Cumhuriyeti’nden Charles University üçüncü sırada yer aldı. Listede, ilk 10’a Rusya’dan 4, Çek Cumhuriyeti’nden 3, Polonya’dan 2 ve Estonya’dan 1 üniversite girdi. Sıralama sonuçları Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen uluslararası toplantıyla açıklandı.

 

Sonuçlar Boğaziçi’nde

Boğaziçi Üniversitesi’nin Akademik İşler Koordinatörü Prof. Dr. Taner Bilgiç, QS üniversiteler sıralamasının bu bölgelere göre yeni kriterler oluşturduğunu belirterek buna göre QS dünya sıralamasından ayrıştığını ifade etti. Bu bölgelerde İngilizce yayın sayısı daha az yapıldığı gerekçesiyle QS’in araştırma etkisi ağırlığını % 5’e düşürdüğünü söyleyen Bilgiç, anketlere ağırlık verildiğini ve sonuçları ağırlıklı olarak anketlerin belirlediğini vurguladı. Web’de görünürlük diye yeni bir kriter konulduğunu belirten Bilgiç, çok az tanıdığımız bölge üniversitelerini Boğaziçi Üniversitesi’nde ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler