MEB’den ödev yasağı

18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen için tatil bugün başlıyor.

Yayınlanma: 20.01.2017 - 06:49
Abone Ol google-news

MEB’in yeni müfredat taslağına ilişkin tartışmalar eşliğinde yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bini aşkın öğretmen için yarıyıl tatili bugün başlıyor. Bakanlık “tatil tatildir” diyerek öğrencilere ödev verilmesini yasakladı. Öğretmenler 6 Şubat’a kadar sürecek tatilde öğrencilerine ödev vermek yerine, sosyal faaliyetlere teşvik edecek. Şubat atamasını bekleyen öğretmen adaylarının gözü ise referandum sandığında.

Kar tatilleri

Okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bini aşkın öğretmen için 2 haftalık tatil bugün başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı müfredat taslağına ilişkin öğretmenler, veliler ve eğitim sendikaları içinde tartışmalar devam ederken; öğrenciler ise karne heyecanı yaşayacak. Kar tatilleri nedeniyle zaman zaman ara verilen eğitimdeki aksamaya ilişkin ilk planda bakanlık okullara yarıyıl tatilinde telafi eğitimleri yapılabileceğine ilişkin yazı gönderse de, Bakan İsmet Yılmaz “Tatil tatildir. Öğretmenler o ders saatleri içerisinde o günlerde kayıpları telafi edecekler” diyerek tartışmalara son noktayı koydu. Yılmaz’ın talimatıyla ayrıca öğrencilere yarıyıl tatilinde ödev verilemeyecek.

İkinci dönem 6 Şubat Pazartesi günü başlayacak. İkinci yarıyılın ilk sınavı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 12 Mart’ta yapılacak. Sınavı yaklaşık 2 milyon öğrencinin girmesi bekleniyor. Nisan’da ise 8’inci sınıf öğrencileri için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) ikinci dönem sınavları yapılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler