Hollanda’da İmam Hatip

Türkiye’de yüz milyonlarca tacizden tutuklandı lira yatırıma karşın eğitim kaliteleri ile tartışılan imam hatip liseleri yurtdışına taşınıyor.

Yayınlanma: 12.07.2017 - 21:57
Abone Ol google-news

Sınırları aşan imam hatiplerin bu seferki adresi Türk bakanların sınır dışı eden Hollanda’nın başkenti Amsterdam oldu. Kuzey Hollanda Milli Görüş Federasyonu tarafından kurulan ve Hollanda’daki ilk resmi imam hatip okulu olma özelliği ile dikkat çeken lisenin diplomalarının ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verileceği duyuruldu. Hollanda hükümetinin, Türk siyasilerin ülkedeki referandum mitinglerine izin vermeyeceğini açıklaması ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın sınır dışı edilmesiyle tırmanan diplomatik krizin ardından yeni hamle imam hatip lisesi ihracatı oldu. AKP hükümetinin eğitimde dinselleşmenin kalesi olarak gördüğü imam hatip okulları, siyasilerin giremediği Hollanda’nın kalbinde açılmaya hazırlanılıyor. Kuzey Hollanda Milli Görüş Federasyonu tarafından inşa edilen ve Hollanda’da ilk resmi Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi olarak dini eğitim verecek okulun başkent Amsterdam’da açılacağını ilan edildi.

Diplomalar MEB ’den

"Hizmette öncü bir kuruluş” olarak kendisini tanıtan Milli Görüş teşkilatları bölgenin ilk imam hatip okulu olma özelliğini taşıyacak lisenin diplomalarının ise Türkiye’den MEB tarafından verileceğini açıkladı. Adında “açık öğretim” olsa da örgün ve yaygın eğitim vereceği belirtilen imam hatip lisesinin kayıtlarının ise darbe girişiminin yıldönümünde 16 Temmuz’da başlatılacak olması dikkat çekti.

Bakanlığın haberi yok

Milli Görüş hareketi, açılacak imam hatip okulunun diplomalarının MEB onaylı olarak verileceği duyursa da bakanlığın açılacak liseden haberinin olmadığı öğrenildi. Diploma verilebilmesi için MEB’e resmi başvurda bulunulması gerektiğini belirten bakanlık kaynakları, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü başta olmak üzere bakanlığa bağlı hiçbir birime yapılan resmi veya gayrı resmi başvurunun olmadığını söyledi. Edinilen bilgiye göre, Kuzey Hollanda Milli Görüş Federasyonu’nun bakanlık onaylı diploma vaadinin ardından, MEB Hollanda’da bulunan eğitim ataşesini de devreye sokarak konu hakkında inceleme başlatacak. Hollanda’daki Milli Görüş ekibin ayrıca AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştiren açıklamaları nedeniyle de tartışılıyor. Erdoğan’ın diplomatik kriz sonrasında Avrupalı siyasetçilere yönelik “Siz böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz” sözlerini eleştiren Milli Görüş Sözcüsü Yusuf Altuntaş, Hollanda basınında “Erdoğan’ın sözleri ve sergilediği tavır, bir cumhurbaşkanına yakışmıyor” ifadeleri ile tepki göstermiş ve Erdoğan’ın açıklamalarının “akıllıca olmadığını” savunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler