"Türk yatırımcılar konut almada temkinli"

Aksoy Holding Üst Yöneticisi (CEO) Batu Aksoy, Türk Lirası’nın dolar ve Avro karşısında ardı ardına değer kaybetmesinin Türk yatırımcıları konut satın almada temkinli hale getirdiğini söyledi.

Yayınlanma: 17.08.2018 - 21:37
Abone Ol google-news


Bodrum Tilkicik Koyu’nda 200 milyon Avro’luk yatırımın hedeflendiği Epique Iceland projesinin 150 milyon Avro’luk villa kısmı bitti. 2019 yaz aylarında hayatın başlayacağı villaların şimdiye kadar yüzde 30’u satıldı. Kurların geldiği seviyeden dolayı Türkler’in 2.3 milyon Avro’dan başlayan villaları satın almaya yanaşmadığını belirten Aksoy, bu yüzden satışlarını yurtdışına pazarladıklarını aktardı. İş insanları olarak kurdaki dalgalanmanın kısa süreli olacağına dair iyimser olmak zorunda olduklarını belirten Aksoy, “Evet, dolar yükseldi çok kötü oldu. Zor bir dönemdeyiz. Hep bir kriz yaşıyoruz” dedi. Şimdiye kadar villaların yüzde 30’u satıldı.

Epique Iceland projesinin 75 villalık kısmını kapsayan 150 milyon Avro’luk yatırım gerçekleşse de 50 milyon Avro’luk otel ve marina kısmı henüz beklemede. ‘Denize hafriyat döküldüğü’ gerekçesiyle karşı çıkılan marina projesinde açılan soruşturma devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler