Bakanlık'tan 'milli duruşlu' konut kampanyası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde konutta indirim kampanyası başlatıldı. Faizler bir önceki kampanya döneminde olduğu gibi yüzde 0.98'e çekildi ve yüzde 10 indirim yapıldı, 120 ay vade uygulandı. 31 Ekim'e kadar sürecek kampanya ile ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Projelerin satış fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim yapılacak. Kur artarsa taksitten düşecek. Şu anda milli ve yerli bir duruş sergileniyor. Bugün sektör için fedakarlık günü" dedi.

Yayınlanma: 28.08.2018 - 10:24
Abone Ol google-news

<video:1066462>

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğü ile konut sektöründe yeni bir kampanya başlatıldı. 31 Ekim’e kadar sürecek kampanyaya Emlak Konut GYO, İller Bankası AŞ (İlbank), KİPTAŞ, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) ve Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ile birçok şirketin destek olacağı belirtiliyor. Faizin 0.98’e çekildiği kampanyada vatandaş yüzde 20 değil yüzde 10 peşinat verecek.

Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kampanya kapsamında projelerin satış fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim yapılacağını bildirdi.

Kurum şunları söyledi:

Ülkemizin içime sokulmak istendiği ekonomik kuşatmakta karşı yeni kampanya başlatıyoruz. Kampanyaya tüm sektör temsilcileri destek veriyor. Gayrimenkul sektörü üzerine ne zaman düştüyse görevini kararlılıkla yerine getirdi. Birlik beraberlik içinde yapılan iş ülkeyi ekonomiyi sektörü yukarıya taşıyor. Milli ve yerli bir duruş sergileniyor. İnşaat sektörü tüm fedakarlığı yapıyor. Ülkemiz ekonomik kuşatma ile karşı karşıya. Güçlü bir ülke ve ekonomiyiz.

"KUR ARTARSA TAKSİTTEN DÜŞECEK"

Bakan kampanyanın detaylarıyla ilgili "Minimum yüzde 10 peşinat alınacak. Bu peşinatla alakalı, bugün dövizde veya altında yatırımını değerlendiren vatandaşımızla alakalı şöyle bir durum söz konusu. Altını ve dövizi bugünkü kurdan neyse bu kur bir kenara koyulacak ve süreç içerisinde diyelim ki dövize ve altına artış geldi, bu artış kadar daire fiyatından bedel düşülecek. Dolayısıyla hiç kimsenin şu saatte dövizini, altınını kenarda tutmasını gerektiren bir durum söz konusu değil. Kur artarsa taksitten düşecek. Kimsenin köşede dolar altın koymasına gerek yok. 2 kere yüzde 15 ara ödeme var. Kalan içim bankasız kendi bünyelerinde taksit yapacak. 6 yıl ya da 1 yolda borcu kapatana da avantaj sunulacak. Banka ve kefalet olmaması sektörün yaptığı ayrı bir fedakarlık." ifadelerini kullandı.

"MİLLİ DURUŞ BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR"

Bakan Kurum, konuşmasına şöyle devam etti:

Sektörümüz daha önce olduğu gibi bugün de farklı bir kampanya ile bir fedakarlık örneği gösteriyor. Vatandaşların da gayrimenkulun gerçekten ülkemizde her zaman değerlendiğini ki bu fedakarlıkla kazanmama ihtimallerinin olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla artık hem ekonomiye bir değer anlamında hem sektöre hem de alıcıların kazanması anlamında çok önemli bir kampanya. Bu durum bazılarını rahatsız ediyor. Bizim Gezi olaylarıyla başlayan 17-25 Aralık süreciyle devam eden şu anda da ekonomik kuşatmayla karşı karşıya kaldığımız ülkemizde, bu milli duruş bu milli birlik, milli seferberlik birilerini rahatsız ediyor. Rahatsız etmeye de devam edecek. Bizim bugün sektörümüzün kazanma günü değil bugün fedakarlık günü.

KAMPANYA 31 EKİM'E KADAR SÜRECEK

Kampanya 29 Ağustos'ta başlayacak. 31 Ekim'e kadar sürecek. Şimdi stok noktasında, net bir rakam veya bir stok sayısı var mıdır derseniz veya stoğu neye göre belirliyorsunuz? Bu bakış açısına bağlı. Bu kampanya 100 bin konutu içeriyor. 100 bin konutta da kota var. Yani yaklaşık yüzde 25'i kadar. Tabi bunu inşallah sektör temsilcilerimiz arttıracaktır. Bugün buradan sözünü alırız inşallah. Şu anki kampanya şartları 100 bin konut ve bunun yaklaşık yüzde 25'i diye düşünebiliriz.

<haber-yatay:1065323,1063854,1063333,1028051>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler