Keskinoğlu'nun konkordato sürecinde yeni gelişme

Tavukçuluk sektörünün önde gelen şirketlerinden Keskinoğlu’nun 11 Haziran 2018 tarihinde konkordato ilan etmesinin ardından şirketten sürece ilişkin önemli bir açıklama geldi.

Yayınlanma: 12.09.2018 - 09:47
Abone Ol google-news

Şirketten yapılan açıklamada, “Keskinoğlu A.Ş. olarak, 11 Haziran 2018 tarihinde ticari faaliyetlerimizi aralıksız devam ettirebilmek için, nakit sıkışıklığı nedeniyle geçici süreliğine konkordato başvurusunda bulunmuştuk. Talebimiz mahkemece kabul edilerek 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verilmişti. Şirketimizin finansal verilerinin incelenmesi sonrasında, 10 Eylül 2018 itibariyle; Akhisar 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından geçici mühlet kararının 2 ay daha uzatılmasına karar verilmiştir” denildi.

Bloomberg HT’den İrfan Donat’ın haberine göre, yönetim kurulunun, faaliyetlerinin sürdürülmesi için uluslararası iş birlikleri de dahil olmak üzere; şirketi geliştirecek tüm fırsat ve imkanları değerlendirdiği belirtilen açıklamada, yaşanan sıkıntıları aşmak için operasyonel maliyetleri azaltacak hamleler yaparak karlılık odaklı büyüme stratejilerinin uygulandığı kaydedildi.

Keskinoğlu Yönetim Kurulu, ilave finansman için de çeşitli kurumlarla görüşmelerin sürdüğü bilgisini paylaştı.

"Var gücümüzle çalışıyoruz"
Mevcut süreçte üretim ve ürün satışlarının devam ettiği ifade edilen açıklamada, “Var gücümüzle çalışıyoruz. 55 yıllık bir kurum olmanın yarattığı güvenle, tüm tedarikçilerimizin desteğini aldık. Şu anda 10 milyon dolayındaki canlı hayvanımızla üretimimizi sürdürüyor, ürünlerimizi de tüketicilerimize ulaştırıyoruz. Çiğ ve pişmiş piliç eti ürünleri olmak üzere toplam günlük 200 ton piliç eti ve günlük 2,5 milyon adedin üzerinde yumurta üretiyoruz” denildi.

"Spekületif iddialar..."
Yaşanılan süreçte, medyada zaman zaman çıkan asılsız iddia ve haberlere itibar edilmemesi çağrısı yapılan açıklamada, “Şirketimizi temsil etmeyen kişiler tarafından ortaya atılan iddialardaki spekülatif bilgilerin kamuoyuna aktarılmasının içinde bulunduğumuz bu hassas dönemde ticari ve sosyal paydaşlarımızı endişeye düşürdüğünü ve şirket faaliyetlerini olumsuz etkilediğini belirterek, tarafımızdan yapılmayan hiçbir açıklamaya itibar gösterilmemesi gerekir” çağrısında bulunuldu.

Şirket yönetimi, ilerleyen dönemlerde de kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler