‘Faturayı patron ödesin’

DİSK üyesi binlerce işçi İzmir’de yarım günlük iş bıraktı.

Yayınlanma: 03.10.2018 - 23:38
Abone Ol google-news

İzmir’de DİSK üyesi binlerce işçi, “Krizin faturasını ödemeyeceğiz” sloganıyla dün yarım gün iş bırakma eylemi yaptı. Konak’ta toplanan emekçiler, “Hergün ardı ardına gelen zam dalgalarının altında eziliyoruz. Faturayı patronlar ödesin” diyerek hükümeti istifaya çağırdı.

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın çağrısıyla yapılan mitinge katılım yoğun oldu. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da katıldığı eyleme, İzmir’in CHP’li milletvekili Kani Beko ve HDP milletvekilleri Serpil Kemalbay ile Murat Çepni de katıldı. Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, “Ekonomik krizin lafını etmenin neredeyse suç ilân edildiği bir ortamda, biz, ‘kriz var’ diyerek haykırıyoruz. İşsizlik 6 milyonu aştı ve büyük bir toplumsal sorun haline geldi. Artık her evde işsiz var ve ücretler, faturalara ve kiraya zor yetmekte” dedi. Eylemde işçiler taleplerini şöyle sıraladı:

-Son üç ayda yaşanan yoksullaşma telafi edilsin, ücretler iyileştirilsin.

-Elektriğe, doğalgaza ve temel tüketim mallarına yapılan zamlar geri alınsın, fiyatlar sabitlensin.

-İşten atmalar yasaklansın, çalışma saatleri azaltılarak daha çok insanın istihdam edilmesi sağlansın.

-Belediye şirketlerine geçirilen işçiler devlet kadrosuna alınsın, toplusözleşme yapma hakkı sağlanarak, ücretleri gününde ödensin.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler