Dolar kurunda son durum

Dolar fiyatları gün içerisinde 5.28 TL'nin altını görürken, şu dakikalarda 5.28 TL'de hareket ediyor. Euro kuru ise 6.04 TL seviyelerinde...

Yayınlanma: 22.11.2018 - 09:13
Abone Ol google-news

Dolar kuru dün Türkiye piyasaları kapandıktan sonra uluslararası piyasalarda 5.2777 TL'ye kadar gerileyerek 9 Ağustos'tan beri en düşük seviyeyi görürken, yeni günde 5.32 TL seviyesinde hareket ediyor. Dolar kuru gün içerisinde en düşük 5.2790 TL'yi görürken, saat 14.17 itibarıyla 5.2917 TL seviyesinde bulunuyor. 6. TL'ye kadar gerileyen Euro kuru ise aynı dakikalarda 6.0500 TL'de hareket ediyor.

Doların dünyada en çok işlem gören 6 adet yerel para biriminin karşısındaki değerini gösteren dolar endeksi, yüzde 0.25 düşüşle 96.47 seviyesinde bulunurken; Euro/dolar paritesi 1.1414 seviyelerinde...

10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 17.12 seviyesinde bulunurken, 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 20.87 seviyesinde hareket ediyor.

İntegral Yatırım Araştırma Uzmanı Eda Karadağ, "Dolar kuru, son dönemde ısrarla 5.30 TL seviyesinin altına doğru hareketinde zayıf kalıyordu. Ancak, dün akşam 5.30 TL seviyesinin altında 5.27 TL seviyesine kadar geri çekilmeyi başardı. Tabii bu hareketinde şimdilik çok güçlü olamadığını gözlemlesem bile ana resimde hala dolar kurunda kurunda aşağı yönlü eğilimin korunduğunu düşünüyorum. Bu eğilimin agresif olmasını beklemiyorum. Net bir rakam veremesem bile yıl sonuna kadar piyasalardaki havaya bağlı olarak dolar kurunda 5.00 TL-5.30 TL aralığına doğru kademeli düşüş beklemekteyim. Tabii burada önemli olan bu aralıkta ne kadar kalıcı olacağı." açıklamasında bulundu.

Karadağ değerlendirmelerine şöyle devam etti: "Dolar kuru bugünü 5.30 TL-5.40 TL aralığındaki seyrini korumaya devam edebilir. Zaman zaman piyasalardaki havaya bağlı olarak 5.30 TL altı deneme hareketini de yapabilir. Ancak, geri çekilmesinde daha da hız kazanabilmesi adına 5.30 TL altında ne kadar süre kalması önemli olacaktır. Bu seviyenin altında kalamadığı müddetçe yukarı yönde tepkilerle karşılaşabiliriz. Sadece son dönemde Türkiye’ye yönelik risk algısında ciddi bir bozulma olmadığı için aynı zamanda dolarda da pozitif güçlü seyirlerin oluşmaması, şimdilik dolar kurunun yukarı yönde hızlanamadığını bize gösteriyor. Bu açıdan şanslı olduğumuzu söyleyebilirim. Ancak, düşüş eğilimine rağmen bu hareketini zorlaştıran faktörlerin olduğunu da unutmamak gerek. İtalya’da bütçe konusu, İngiltere’de Brexit ve ABD-Çin arasında ticaret savaşı endişelerini konuştuğumuz bugünlerde, risk iştahının zayıf olması dolar kurunun üzerinde doğrudan olmasa bile dolaylı açıdan baskı yaratıyor.

 

Bugün ABD’de Şükran günü nedeniyle piyasalar kapalı olacaktır. Olası bir haber olmadığı müddetçe dolar/TL kurunda temkinli seyirler izlenebilir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler