Bakan açıkladı: Önümüzdeki hafta ucuzlayacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gıda fiyatlarındaki artışa yönelik önümüzdeki haftadan itibaren gerekli aksiyonun alınacağını ve aracı sayısının azaltılacağını söyledi. Pakdemirli "Vatandaşın daha ucuz yemesini önümüzdeki haftalardan itibaren sağlayacağız" dedi

Yayınlanma: 07.02.2019 - 09:50
Abone Ol google-news

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gıda fiyatlarındaki artışa yönelik önümüzdeki haftadan itibaren gerekli aksiyonun alınacağını ve aracı sayısının azaltılacağını söyledi. TRT Haber'e konuşan Pakdemirli "Biz yeni dönemde Gıda Komitesini çok iyi çalıştırıyoruz. Çok hızlı oturup çok hızlı kararlar alıyoruz. Bu anlamda tarım ve hayvancılığa verilen önem bu dönemde artmıştır" dedi.

'GEREKLİ AKSİYONU ÖNÜMÜZDEKİ HAFTADAN İTİBAREN ALACAĞIZ'

Tohumdan çatala gelen süreçte üreticiyi koruyup, tüketiciyi kollamayı ilke edindiklerini kaydeden Pakdemirli şöyle konuştu: "Tohumdan çatala kadar olan zincirde bizim geleneksel bir yapımız var. Tanzim satışla ilgili bir aksiyon almamız söz konusu olabilir. Tüm ürünlerin yer aldığı bir yer olabilir. Gerekli aksiyonu önümüzdeki haftadan itibaren alacağız, aracı sayısını azaltacağız. Vatandaşın daha ucuz yemesini önümüzdeki haftalardan itibaren sağlayacağız."

'PERAKENDE YASASINI DA ELE ALMAMIZ GEREKİYOR'

Hal Yasası'nın önümüzdeki aylarda devreye gireceğini hatırlatan Pakdemirli "Perakende yasasını da ele almamız gerekiyor. Ticaret Bakanlığı konuyla ilgili çalışıyor" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler