İktisatçılar Tülay Arın’ı andı

İktisat Fakültesi Mezunlar Cemiyeti (İFMC), Maliye Kürsüsü’nün eleştirel bakışı, emekten yana duruşu, örgütlülük bilinci, sevgi dolu yüreğiyle tanınan, 2009 yılında 64 yaşında sonsuzluğa uğurlanan hocası Prof. Dr. Tülay Arın’ı 21 Şubat Perşembe günü İktisatlılar Evi’nde andı.

Yayınlanma: 23.02.2019 - 16:05
Abone Ol google-news


Kamu ekonomisi, maliye politikası, iktisadi plânlama ve kalkınma, gelir dağılımı, kadının iktisadi durumu gibi alanlarda çeşitli lisans ve lisansüstü programlarda dersler vermiş, çeşitli akademik, yönetsel kurul ve komisyonlarda çalışan Tülay Arın, Nail Satlıgan öncülüğünde yayınlanan Marksist iktisatçıların yer aldığı “Onbirinci Tez” kolektifinin Yayın Kurulu ve TÜMAS üyesi olarak da önemli katkılarda bulundu. Son nefesine kadar Türkel Minibaş, Şirin Tekeli gibi meslektaşlarıyla çağdaş, cesur sosyal projelere destek oldu.

Anma etkinliği Tülay Arın’ın ardından mesleki yazılarını “Kriz, Devlet, İktisat ve Sosyal Güvenlik Politikaları/Seçilmiş Yazılar” başlığı altında Bilgi Yayınları arasında toplayan, Kadın Eserleri Kütüphanesi’ne (2015) kitap, yazı, belge ve fotoğraflarının olduğu Özel Arşivi’ni teslim eden eşi ve meslektaşı Cengiz Arın yönetti.
Kuzeni Neşe Can Hürtürk, görümcesi Canan Arın, yeğeni Arın Gül Yeniaras ile öğretim üyesi dostları İzzettin Önder, Yenal Öncel, Burhan Şenatalar, Nihat Falay, Zafer Tunca, Kaya Ardıç, Faruk Sönmezoğlu, Gülnur Acar Savran, Sungur Savran, Pınar Feyzioğlu Akkoyunlu, Yavuz Cezar, Figen Altuğ, Hacer Ansal’ın söz aldığı toplantıda Tülay Arın gibi zeki, disiplinli, çalışkan, titiz, üretken bir bilim kadınının ve sabırlı, ışık saçan bir eğitimcinin kaybının büyüklüğü anlatıldı.
Konuşmalarda, 1976 yılında Amerika’da tamamladığı doktorası dolayısıyla hocalarının yazdığı referanslardan da belirtildiği gibi, Tülay Arın' ın büyük veri yığınına ulaşan, eleştirel bakışla bir araya getirip, büyük başarıyla yorumladığı çalışmalarının bugün de güncelliğini koruduğu ileri sürüldü. Bunların örnek alınması ve geleceğe taşınması gereği vurgulandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler