AKP hükümeti sözleşmeli, kadrosuz, iş güvencesinden yoksun istihdamda ısrar ediyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu yıl içinde istihdam edeceği 4 bin 321 yeni personelin 2 bin 321’i sözleşmeli olacak.

Yayınlanma: 21.06.2019 - 22:31
Abone Ol google-news

Hükümet, İstanbul seçimi öncesinde sözleşmeli öğretmen, sağlık ve din görevlilerinin kadroya geçiş sürecini 3 yıla düşürmeye hazırlanırken, diğer taraftan yeni sözleşmeli personel almaya da tam gaz devam ediyor.

Hükümetin Meclis’te görüşmeleri devam eden yasa önerisi ile sözleşmeli öğretmen, sağlık ve din görevlilerinin zorunlu çalışma süresi 4+2 yıldan 3+1 yıla indiriliyor. Böylece bu sözleşmeli personelin kadroya geçmeleri için beklemeleri gereken süre toplamda 4 yıldan, 3 yıla indirilmiş oldu. Ancak bu personel başka bir yere atanmak için de kadro aldıktan sonra 1 yıl beklemek zorunda olacak. Yani 4 yıl zorunlu çalışma süresi var.

3 meslekle sınırlı

Hükümet bunu sadece sözleşmeli öğretmenler, din görevlileri ve sağlık personeli olmak üzere 3 meslek grubu ile sınırlı tuttu. Oysa sendikalar kapsamın daha da genişletilmesini istiyordu. Kamuda 100 bin civarında sözleşmeli personel olduğuna dikkat çekiliyor. Bu arada seçim öncesinde sözleşmeli personelin kadroya geçiş sürecini kısaltan hükümet, diğer taraftan sözleşmeli personel alımını da tam gaz devam ettiriyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu yıl içerisinde 4 bin 321 yeni personel alacak. Bu, kamuoyuna müjde olarak sunuldu. Ancak alınacak personelin 2 bin 321’i sözleşmeli personel olacak. Geriye kalan personelin bini ASDEP (Aile Sosyal Destek Programı), bini de işçi olacak. İşçilerin de hangi statüte olacakları açıklanmadı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler