Başımız hırsızlarla belada

Generali Sigorta’nın Konut Hasar Araştırması’na göre konutlarda en sık hasar su baskını, en yoğun hasar ise yangın ve hırsızlık nedenlerine bağlı olarak meydana geliyor.

Yayınlanma: 20.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Generali Sigorta’nın Konut Hasar Araştırması Türkiye’de yaklaşık 19 milyon konutun bulunduğunu
gösteriyor. Sigortalanma oranının yüzde 16’lar seviyesinde olduğu Türkiye’de konut poliçesi yaptırılanların sayısı ise sadece 3 milyon düzeyinde.

İl bazında inceleme yapıldığında ise konutlarda sigortalılık oranı İstanbul ve Ankara’da daha yüksek iken kırsal kesimde sigortalı konut sayısının yok denecek kadar az olduğu görülüyor. Konut poliçelerinde hasar frekansı düşük olmakla birlikte hasar maliyetleri çok yüksek. Generali’nin araştırmasına göre konutlarda en sık hasar dahili su, en yoğun hasar ise yangın ve
hırsızlık nedenlerine bağlı olarak meydana geliyor. Özellikle İstanbul’da Alibeyköy, Kâğıthane gibi lokasyonlarda sel ve su baskınından kaynaklanan hasarlar çok yüksek seviyelerde gerçekleşiyor.

Generali Sigorta’nın paylaştığı aynı istatistiki veriler özellikle oluşan hasarların yoğunluğu
dikkate alınarak incelendiğinde, yangın ve hırsızlık konutlar açısından önemli risk nedenleri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle İstanbul’un Avcılar, Sefaköy, Yenibosna ve Bahçelievler lokasyonlarında meydana gelen hırsızlık sebebiyle yaşanan hasarların diğer bölgelere nazaran daha yüksek düzeyde olduğu görülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı verilerine göre ağustos ayı sonunda 6 milyon konutun olduğu İstanbul’da karşılaşılan yangın hasarı sayısı 3.522 adet. Aynı verilerden hareketle bu hasarların en çok ocakta ve saat 12.00/18.00 saatleri arasında meydana geldiğini görüyoruz. Bu yangınların çoğu kısmi hasar olarak gerçekleşiyor. İstanbul’da ev hasarlarına neden olan yangınlar yaygın olarak sigara ve elektrik kontağı olmak üzere iki sebepten kaynaklanıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler