Deprem bölgesindeki esnafın kredi borçları bir yıl ertelenecek

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak açıklama yaptı. Albayrak, "Deprem bölgesinde esnafın kredi borçları bir yıl faizsiz ertelenecek. Esnafa 50 bin liraya kadar 5 yıl faizsiz kredi verilecek" dedi.

Yayınlanma: 05.02.2020 - 14:52
Abone Ol google-news

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ Valiliğinde toplantıya katıldı.Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, deprem bölgesindeki son duruma ilşkin değerlendirmede bulundu.

ALBAYRAK'IN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE: 

"Ülkemiz deprem vesilesiyle dünyaya örnek olacak muazzam koordinasyonla hızlı ve güçlü dayanışma içerisinde örnek teşkil edecek çerçevede operasyon gerçekleştirdi."

"Malumunuz Türkiye çok güçlü bir ülke. Özellikle son 18 yıldaki AKP döneminde güçlü değişim geçirmiş bir ülke. İnşallah Elazığ ve Malatya'da en kısa sürede yaralarımızı saracağız. Tabi bu noktada ilişkili bakanlıklarımızın tamamı çok yoğun bir mesai ortaya koyuyor. Bizim bakanlığımız da çok önemli talep ve sıkıntıları birinci ağızdan dinledi. Depremden etkilenen noktalarda işçilerimiz, esnaflarımzı başta olmak üzere taleplerin hepsini dinledik."

"Özellikle bugün Elazığ merkezinde yaşanan bu yıkımın ekonomiye etkisi üzerinde acil durumlar atma noktasında birtakım kararlar aldık."

"Halkbank'ımız, Elazığ ve Malatya'daki tüm esnafa 50 bin liraya kadar 5 yıl vadeli ve faizsiz bir finansman imkanı sağlayacak."

"Halkbank bölgedeki tüm esnafın kredisini fazisiz olarak bir yıl erteleyecek."

"Ziraat Bankası yine bir yıl boyunca bu iki şehirdeki çifçilerin kredilerini fazisiz bir şekilde etkileyecek."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler