Memura yapılacak zam belli oldu

Kamu görevlilerinin 3. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde, Kamu İşveren ile Kamu Görevlileri Sendikaları heyetleri arasında anlaşma sağlandı. Anlaşmaya göre, kamu görevlilerine ve memur emeklilerine 2016 için yüzde 6+5, 2017 için yüzde 3+4 oranında zam yapılacak.

Yayınlanma: 22.08.2015 - 12:49
Abone Ol google-news

Kamu görevlilerinin 2016-2017 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 3. dönem toplu sözleşme görüşmelerinin son toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Reşat Moralı Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Görüşmede, Kamu İşveren Heyeti'ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetine Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başkanlık etti.

Toplantıya, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen, yetkili sendikaların temsilcileri ve ilgili bürokratlar katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, yaptığı konuşmada, toplu sözleşme görüşmelerinin yaklaşık 3 milyon kamu görevlisi ile 2 milyonu bulan memur emeklisini ilgilendirdiğini söyledi.

Görüşmelerin anlaşmayla sonuçlandığını açıklayan Çelik, kamu görevlilerine ve memur emeklilerine 2016 için yüzde 6+5, 2017 için yüzde 3+4 oranında zam yapılacağını bildirdi.

Çelik'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

*Bu toplu sözleşme ile 2005 yılından sonra göreve başlayan çalışanlara ilave bir derece verildi.

*850 bin öğretmenimize aylık bürüt 98 TL’ye kadar 2017 yılında da 140 TL’ye kadar nöbet ödenecek.

*Hafta sonu sınavda görev yapan öğretmenlerin ücreti 58 TL’den 132 TL’ye çıkarıldı.

*Sağlık kuruluşlarında çalışan sağlık personeline taban oranı artırıldı. Örneğin bir hemşireye yapılan döner sermaye ödemesi 180 TL arttı.

*Başta sağlık personeli olmak üzere fiili hizmet zammı talebi için bir bilim kurulu oluşturulacak. Bilim kurulu çalışmalarını 2016’da tamamlayacak.

*4C kapmasında çalışan memur gibi çalışan işçilerin sözleşmeli pozisyonuna yasal düzenleme kadro için çalışma yapılacak. 4c’lilere 150 TL ek ödeme

*Yurtdışı teşkilatta çalışanlara aile yardımı yapılacaktır.

 *Mimar mühendis koruma güvenliği ilave artış

*Tapu dairelerinde yoğun olarak çalışanlara fazla çalışma ücreti verilecek.

*Cuma günleri ibadet tatili çalışması yapılacaktır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler