Maliye Bakanı'ndan yolsuzluk yakınması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye yolsuzluk algısında kötü ülkeler arasında. Bizim önümüzde kim var; Çin var, Meksika var, Brezilya var, İtalya var" dedi.

Yayınlanma: 27.02.2014 - 14:27
Abone Ol google-news

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından düzenlenen ve sektörün sorunlarının ele alındığı toplantıda bir konuşma yaptı. Bakan Şimşek, Türkiye'nin ekonomik karnesini sunumlar eşliğinde toplantıya katılanlara anlattı. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'ndeki toplantının basına açık kısmında konuşan Maliye Bakanı Şimşek, son dönemde yaşanan tartışmalara değindi. Bakan Şimşek, "Türkiye'de şu anda en çok bu hususlar tartışılıyor. İngiltere merkezli uluslararası şeffaflık örgütü, bütün ülkelerin değerlendirmesini yapıyor. Yolsuzluk algı endeksini üretiyor. 2002 yılında biz sondan 37. sıradaymışız. Bizden daha iyi 64 ülke var. Bizim önümüzde kim var; Çin var, Meksika var, Brezilya var, İtalya var. Türkiye yolsuzluk algısında kötü ülkeler arasında. Şimdi 2013 yılına baktığınız zaman Türkiye 53. sıraya yükselmiş. Kaç ülke arasında 177 ülke arasında. Bizim gerimizde kim var? İtalya var, Brezilya var, Çin var, Meksika var, Yunanistan var. Aslında Türkiye son dönemdeki tartışmaları önemli ölçüde siz de biliyorsunuz, siyasi motivasyonla yapılan tartışmalardır. Türkiye çok mesafe kat etmiştir. 53. sıra yakışıyor mu? Hayır yakışmıyor. Sıfırlamış mıyız? Hayır sıfırlamamışız. Tabi ki mesafe katetmemiz lazım. Tabi ki daha da gelişme göstermemiz lazım. Hakikatten Türkiye mesafe katetmiştir" dedi.

Şimşek,  toplantının ardından basın mensuplarını sorularını yanıtladı.

Mehmet Şimşek, "Siyasi istikrar devam ederse, güven endekslerinde çok hızlı bir toparlanma başlar. Az önce de biz uzun uzun konuştuk sektör temsilcilerimizle. Türkiye üretmeye devam ediyor. Büyümeye devam edecek. Onun için biz geleceğe ilişkin iyimserliğimizi koruyoruz. Türkiye'nin geleceği parlak. Kısa vadede iniş çıkışlar olabilir. Olaya o çerçevede bakıyorum. Hiç sürpriz değil. Biz zaten ilk çeyrekte bir miktar yavaşlamanın olabileceğini, gerek uluslararası gelişmelerin gerekse Türkiye'deki gelişmelerin tabi ki tüketim kararlarına olumsuz yansıyabileceğini biz zaten düşünmüştük. Mart sonrası oturup tekrar Türkiye'ye ilişkin gerek orta vadeli programa, gerekse diğer hedeflerimize ilişkin gerekirse oturup tekrar bakacağız. Çok erken bunlar, geçici gelişmeler olabilir. 30 Mart'ta siyasi istikrarın devam ettiği çok açık net ortaya çıktığında, bence bu gelişmeler tersine dönecektir" diye konuştu.


TEKRAR GÜNDEME GETİRMEYE GEREK YOK

Maliye Bakanlığında işe alımlarda fişleme yapıldığına dair haberlerin hatırlatılması üzerine bu konuda bakanlığının gerekli açıklamayı yaptığını söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bunu tekrar, tekrar gündeme getirmeye gerek yok" dedi.


GEREKTİĞİNDE KULLANIYORUZ...

Tüm Bakanları kriptolu telefon dağıtıldığı yönündeki bilgiyi doğrulayan Bakan Şimşek ," Gerektiğinde kullanıyoruz" dedi.

GÜNDEMİMİZDE VERGİ İNDİRİMİ DE ARTIRIMI DA YOK

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yeşilköy'deki CNR Fuar Merkezi'ndeki Motosiklet Fuarı'nın girişinde basın mensuplarının sorularıyla karşılaştı. Vergi indirimi ya da artırımı olup olmayacağı şeklindeki bir soruya yanıt veren Şimşek," Şuan için hiç bir alanda ne vergi artırımı ne de indirimi söz konusu değil" dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler