HGS cezaları seçimler nedeniyle ertelenmiş

Vatandaşları çileden çıkaran 2014 yılına ait HGS cezalarının, seçimler nedeniyle “ötelendiği” ortaya çıktı.

Yayınlanma: 11.01.2016 - 15:56
Abone Ol google-news
Vatandaşı isyan ettiren bu cezaları, Ulaştırma bürokratları zamanında göndermek istedi. Ancak “Peşpeşe seçimler var, seçimlerden sonra tebliğ edersiniz” denilerek cezaların vatandaşlara gönderilmesine engel olundu.
 
4 seçimin (Yerel Seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 2 genel seçim) sona ermesiyle birlikte ceza yağmuru başladı ve hazırlıksız yakalanan vatandaş da küplere bindi.
 
1.5 LİRAYA 400 LİRA CEZA 
 
2014 yılına ait olduğu halde zamanında vatandaşa tebliğ edilmeyen HGS cezaları, 1 Kasım seçimleri’nin ardından tebliğ edilmeye başlandı. Cezaları alan vatandaşlar şoke oldular. 1.5 liralık geçişlere 400 lira ceza kesildi. Bazı otobüs firmalarına 70 bin liraya kadar ceza geldi. Bu firmalardan biri mahkemeye başvurarak cezayı iptal ettirdi.
 
BAKAN DA İTİRAF ETTİ
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da vatandaşı şoke eden cezaların 2014 yılına ait olduğunu itiraf etmiş ancak hatanın sistemden kaynaklandığını savunmuştu. Yıldırım, artık cezaların bekletilmeden ilgili vatandaşa tebliğ edileceğini de açıklamıştı. Tepkiler üzerine açıklama yapan Bakan Yıldırım, “Cezalarla ilgili bildirimler bekletilmeyecek. 2014'ün 2015'te geliyor, vatandaş böyle bir şaşkınlık yaşıyor. Her cezalı geçişi bir kere SMS’le bildireceğiz. Cezalı geçtin arkadaş şu kadar zaman içinde diyeceğiz. On gün içinde cezaya itiraz yapılırsa, ceza uygulanmayacak. On günden sonra ceza uygulanabilecek. Herkese üç ayda bir ceza bildirimleri yapılacak” demişti.

(Kaynak:Sözcü)

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler