Bakan Tüfenkçi: İran'la ticaret üç katına çıkacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, İran'a uygulanan ekonomik yaptırımların hafifletilmesiyle birlikte Türkiye'nin İran ile olan ticaret hacmini üç katına çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Yayınlanma: 16.06.2016 - 15:49
Abone Ol google-news

Reuters'a konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, İran'a uygulanan ekonomik yaptırımların hafifletilmesiyle birlikte banka işlemlerinin kolaylaşmasının ardından Türkiye'nin İran ile olan ticaret hacmini en kısa zamanda üç katına çıkararak 30 milyar dolar seviyesine getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Türkiye ile Iran'ın 2012 yılında 21,9 milyar dolar seviyesinde izleyen ticaret hacmi, İran'a uygulanan ekonomik yaptırımların etkisiyle 2015 yılında 10 milyar dolara düşmüştü. Söz konusu yaptırımların yumuşatılmasıyla birlikte bu ay başında açıklama yapan İranlı bir yetkili, Türkiye ve İran merkez bankaları arasındaki SWIFT bağlantısının yeniden sağlandığını söylemişti.

Bakan Tüfenkçi ayrıca geçen yıl Suriye sınırına yakın bir bölgede savaş uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye'ye karşı bir dizi ekonomik tedbir alan Rusya ile ilişkilerin de eski haline dönebileceğine dair iyimserliğini dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler