Millete küfür Cumhuriyet’e tehdit

Rizeli işadamı Mehmet Cengiz AKP iktidarıyla birlikte yükselişe geçti. Dev kamu ihalelerinin gözde müteahhidi haline gelen Cengiz’i Türkiye bir telefon konuşmasında “Milletin ....na ...cağız” sözleriyle tanıdı. Cengiz’in son eylemi ise Cumhuriyet gazetesini telefonla tehdit etmek oldu.

Yayınlanma: 01.07.2016 - 04:31
Abone Ol google-news

Rizeli işadamı Mehmet Cengiz, AKP iktidarında sıçrayışa geçti. İnşaattan enerjiye çok sayıda kamu ihalesini zorlanmadan alan Cengiz, 2004’te Eti Bakır AŞ’yi, ardından Eti Alüminyum’u alarak madencilik sektörüne adım attı.

Mehmet Cengiz'den Cumhuriyet'e tehdit telefonu: Adamı katil etmeyin

Bir telefon konuşmasında “Milletin ...na ...cağız” sözleriyle gündeme gelen ve Artvin Cerattepe’deki maden işletmesi nedeniyle de büyük tepki toplayan Mehmet Cengiz, kurduğu ortaklıklarla elektrik dağıtım ihalelerine de damgasını vurdu. Boğaziçi, Akdeniz, Edaş, Uludağ ve Çamlıbel elektrik dağıtım şirketlerinin sahibi olan Cengiz, Limak ve Kolin’in yanı sıra Kanyon ve MaPa ile birlikte 3. Havalimanı ihalesini de kazanmıştı. Falcon 5X isimli özel jetin Türkiye’den ilk müşterisi Mehmet Cengiz olmuştu. Rusya tarafından Mersin’e yaptırılacak olan Akkuyu Nükleer Santralı’nın denizhidroteknik yapılarının anahtar teslimi projelendirilmesi ve inşası ihalesini de Cengiz İnşaat kazandı. Cengiz, son olarak Yeşil Yol Projesi ve projeye bağlı Artvin Cerattepe’de yapılmak istenen maden arama tesisiyle toplumun tüm kesimlerinden tepki çekmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler