1915 Çanakkale Köprüsü için 4 teklif

1915 Çanakkale Köprüsü ihalesinde 4 ortak girişim grubu teklif verdi. Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü projesi için yap-işlet-devret (YİD) modeli kapsamında açılan ihalede bugün teklifler alındı.

Yayınlanma: 26.01.2017 - 11:31
Abone Ol google-news

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü projesi için yap-işlet-devret (YİD) modeli kapsamında açılan ihalede bugün teklifler alındı. İhalede teklif veren firmalar; Daelim-Limak- SK Yapı Merkezi ortak girişimci grubu, IHI-Makyol- Nurol-Jex Way ortak girişim grubu, Cengiz- Kolin- Cihna Railvway Major ortak girişim grubu, IC İçtaş- Asaldi ortak girişim grubu oldu.
İhale Komisyonu Başkanı Sefer Tırman, söz konusu yapının inşaat süresinin 5 buçuk yıl olarak planlandığını açıkladı. Tırman, ihale için 11 adeti yabancı, 13 adeti yerli olmak üzere toplam 24 şirketin ihale dokümanı satın aldığını ve 4 ortak girişimin ihaleye teklif verdiğini kaydetti.

Gazeteci Çiğdem Toker'in aktardığına göre, "Çanakkale Köprüsü'ne gelen tekliflerde, en kısa sözleşme süresi: 16 yıl 2 ay 12 gün ile Daelim-Limak- SK- Yapı Merkezi  ortaklığından. Henüz kesin sonuç ilan edilmedi. Sözkonusu ortak Girişim Grubu'ndaki iki şirket, (SK ile Yapı Merkezi) , Avrasya Tüneli'ni yapan firmalar."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler