Yemde GDO itirafı

Greenpeace’le davalık olan tavukçuluk şirketi, ithal yem kullandığını kabul etti.

Yayınlanma: 27.01.2017 - 12:17
Abone Ol google-news

Tavuk sektöründeki şirketleri, sağlıklı üretim için harekete geçmeye çağırarak, ‘Yutmayız’ kampanyası düzenleyen Greenpeace’yi savcılığa şikâyet eden Keskinoğlu, GDO’lu yem ithal edildiğini ve tavukların paketlenene kadar çok dar alanda yaşadıklarını kabul etti.

Greenpeace’in soruları üzerine önceki gün açıklama yayımlayan şirket, “Türkiye’de GDO’lu tohum ekilmesi yasaktır. Tüm dünyada soya üretimi için kullanılan tohumlar GDO’ludur. Türkiye’de soya üretimi iç talebi karşılamakta yetersiz kalmaktadır. Öncelikle ülkemizde üretilen soyayı kullanıyoruz. Ancak üretim ihtiyacı karşılanmadığında ithalat yapmak zorunda kalıyoruz. Türkiye’de GDO’lu soya ithalatı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın iznine ve denetimine tabidir. Kümeslerimizde metrekare başına 14-16 adet civciv koymaktayız. Bakanlık 17 civcive izin veriyor. Kümeslerimiz 1200-1400 metrekare arasında değişiyor ” dedi.

Yutmayız’ kampanyası

Yutmayız kampanyası nedeniyle ‘haksız rekabet’ suçundan yargılanan 4 Greenpeace yöneticisi, İstanbul 61. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün yargıç karşısına çıktı. Suçlamayı reddeden Greenpeace üyeleri, amaçlarının insan, çevre ve hayvan sağlığını korumak olduğunu vurguladılar. Dava 18 Nisan’a ertelendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler