Altın zirve yaptı

Dolar yükselişi 3.72’yi görerek sürdürdü, altın yılbaşından beri gördüğü en yüksek seviyeyi korudu. Gün içinde gram altın 150 lirayı aştı, çeyrek altın 246 liradan satıldı.

Yayınlanma: 07.04.2017 - 05:33
Abone Ol google-news

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) dün açıklanan toplantı tutanaklarından sonra küresel piyasalarda yükselişe geçen dolar kuruna paralel değer kazanan altının gram fiyatı 150,3 lira ile 12 Ocak’tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Piyasalardaki hareketlilik devam etti. Dolar 3.72’yi gördü.

Kapalıçarşı’da çeyrek altın 246 lira, Cumhuriyet altını da 1005 liradan satıldı.

Altının ons fiyatı dün günü yatay seyirle 1.255,7 dolar seviyesinde tamamlamasının ardından, dün 1.253 dolar civarında işlem gördü.

Çeyrek altın 242.53 lirayı görerek tarihi zirvesine çıktı. Çeyrek altın en son 6 Mart’ta 242 lira ile tarihi rekorunu kırmıştı.

Dolar dalgalandı

Önceki gün hareketlenen dolar güne yüksek başladı. Sabah saatlerinde 3.72’ye kadar çıkan dolar, günü 3.7190 seviyesinden sürdürdü.

Gedik Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Can Pamir doların yıl sonuna kadar yükseleceğini öngördü.

Pamir, ekonomide normalleşme sürecine girilmesi gerektiğini söyledi. Pamir “Türkiye’nin büyüme rakamı ortalaması ciddi anlamda düşük, bu büyüme çok verimli, istihdam yaratan bir büyüme değil. İnşaat gibi daha az teknoloji üreten bir büyüme modeli olmasından dolayı bu sıkıntının kısa vadede çözüleceğine inanmıyorum. Enflasyon 2008’den bu yana ilk kez bu kadar yükseldi, bir süre daha bu seviyelerde kalmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Pamir, “Referandumdan ne çıkarsa çıksın kur üstünde sınırlı etkisi olacaktır. Ama global ekonomiye baktığımızda doların yıl sonuna kadar değer kazanması kaçınılmaz görünüyor. Mayısa kadar 3.70-3.75 seviyelerini görebiliriz ama yıl sonunda 3.90’ların üstüne çıkacağını tahmin ediyorum” değerlendirmesini yaptı.

TCMB hareketlenen dolar karşısında dün açtığı 1 hafta vadeli TL depo karşılığı döviz depo ihalesinde tutarı 1 milyar 250 milyon dolara yükseltti. İhalede faiz oranı dolar için yüzde 1 ve TL için yüzde 11,75 olarak belirlendi. İhalede teklif tutarı 950 milyon dolar olurken, bu miktarda işlem yapıldı.

Halkbank başı çekti

Yabancı yatırımcılar 43,1 milyon dolarlık net alımla geçen ay en çok Garanti Bankası hissesi tercih ederken, en fazla satış yaptıkları hisse senedi ise 76.2 milyon dolar ile Halkbank oldu.

Yabancı tahvil alımı da 1 ayda 900 milyon doları aştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler