Ali Koç: Hedef, teknolojik rekabet

Ford Trucks hizmeti veren 29’uncu 4S’yi açan Ali Koç, üç yılda 50 ülkede olmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Yayınlanma: 13.10.2017 - 03:49
Abone Ol google-news

Yurtiçi ve yurtdışı bayi açılışlarıyla büyümesini hızlandıran Ford Trucks, Mardinli müşterilerine satış, servis, yedek parça ve ikinci el olmak üzere tüm hizmetleri aynı çatı altında verecek olan Nas Bayi’nin açılışını yaptı. Açılışa katılan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, “Bugün yaptığımız açılışımızla, Ford Trucks hizmeti veren 4S tesis sayımız 29’a ulaştı. Ford Trucks ile büyümeyi sürdürüyor, 2020 itibarıyla toplam 50 ülkede var olmayı hedefliyoruz” dedi.

En büyük arzularının ülkenin teknoloji alanındaki rekabet gücünü artırarak, global arenada önemli merkezlerden biri olması olduğunu dile getiren Koç, Ford Trucks, Ford Otosan’ın ağır ticari araç segmentinde dünyaya açılan kapısı rolünü üstlendiğini hatırlatttı.

1982’de başladıkları kamyon üretimine, bugün, sadece araç değil, mühendislik ve teknoloji de ihraç ederek devam ettiklerini belirten Koç, “Ürünlerimiz yurtiçinde büyük rağbet görürken, yurtdışında da ‘Türk Malı’ damgasıyla bizleri gururlandırıyor. Eskişehir İnönü Fabrikası’nda ürettiğimiz yeni nesil Euro 6 Ecotorq motorlu kamyonlar, sürdürülebilir büyümemiz için stratejik bir ürün olarak önemini koruyor ve Ford Otosan’ın ağır ticari araç segmentinde dünyaya açılan kapısı olma rolünü üstleniyor. Hedefimiz ürettiğimiz her 3 araçtan birini ihraç etmek ve ihracatımızın yüzde 50’sini Avrupa pazarlarına yönelik gerçekleştirmek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler