Erdoğan’ın “alkolü kaldırdım” sözlerine vergili yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bulunduğum her yerde alkolü ben kaldırdım” açıklamasına ilginç bir yanıt geldi. Vergi uzmanı Ozan Bingöl, 2017’de bütün devlet kurumlarının ödediği vergi ile sadece alkol ve sigaradan alınan vergileri karşılaştırdı.

Yayınlanma: 21.04.2018 - 14:06
Abone Ol google-news

Önceki gün Yeşilay ödül töreninde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Belediye başkanlığımdan bu yana bulunduğum her yerde alkolü ben kaldırdım. Çok başlıklar attılar. Çok köşe yazıları yazdılar' demişti. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl 'Sayın Cumhurbaşkanım bir yanlışlık olmasın' diyerek yanıt verdi.

Bingöl'ün twitter üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:

"Sayın Cumhurbaşkanım bir yanlışlık olmasın.
Çünkü, 2017 yılında 740 bin kurumun ödediği vergi 52,9 milyar?
Sadece alkol ve tütünden elde edilen ÖTV+KDV 55,9 milyar?"

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ ?

"Belediye başkanlığımdan bu yana bulunduğum her yerde alkolü ben kaldırdım. Çok başlıklar attılar. Çok köşe yazıları yazdılar. Bunları yazıyorsun da anayasaya niye bakmıyorsun? Anayasada devletin gençlikle ilgili görevi sayılırken orada 'Devlet gençlerini kumardan, uyuşturucan korur' diyor. Ama bizden önce gelen yönetimlerin hiçbiri bunu uygulamadı. Ama biz uyguluyoruz. Şu anda bizim yönetimimizde olan yerlerde asla böyle bir şey olamaz. Geldiğimden bu yana hiçbir zaman ben misafirlerime alkollü içki ikram etmedim. Tasarruf benimse ben de sevdiklerime sevdiğimden ikram ettim."

Erdoğan'dan olaylı derbi yorumu: Allah-u alem alkoliktir


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler