Erdoğan: Bizim kendimize ait Libya'da iki şehidimiz var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "'Libya'da birkaç tane şehit var' ifadeniz tartışıldı" diye soran gazeteciye tepki gösterip, "Bizim kendimize ait Libya'da iki şehidimiz var" dedi.

Yayınlanma: 25.02.2020 - 09:58
Abone Ol google-news


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'a hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda düzenlenen basın toplantısında konuştu. Erdoğan, "Libya'da birkaç tane şehit var' ifadeniz tartışıldı" diye soru soran Fox muhabirine tepki gösterdi. “Fox, önce gazete olsun, medya olsun, yalan haber üretmeyi bırakın; beni muhalefet mi yargılayacak?" diyen Erdoğan, şunları söyledi: 

"FOX önce gazete olsun. FOX önce ciddi bir medya mensubu olsun. Bunu bir defa öğrenmeniz lazım, yalan haber üretmeyi bırakın. Muhalefetin bu söylemleri de beni çok ilgilendirmiyor. Biz rakam da olur.... sayısal olarak o dediğiniz türde bir ifadeyi de kullanmış oluruz. Beni muhalefet mi yargılayacak? Muhalefet önce kendisini yargılasın. Ne diyor muhalefet? 'Gidip Esed ile görüşeceksiniz' diyor. Bu nasıl muhalefet ya? 

Milyonlarca insan ülkesini terk ediyor, Bay Kemal kalkıp da bunların hesabını sormuyor, kalkıp bize akıl vermeye kalkıyor. Sen o aklı kendine sakla da bir işe yarasın. Bizim kendimize ait Libya'da iki şehidimiz var. Şimdi bu rakamı ben açıkladım. Bay Kemal ne yapacak bunu? 

Suriye Milli Ordusu'ndan şu anda orada bulunanlar var. Evet var. Suriye Milli Ordusu'ndan oraya gidenlerin ortak paydaları var. Ve o ortak paydalar çerçevesinde onlar Libya'da bulunuyorlar. Kiminle beraber? Şu anda Suriye'de bizimle beraber mi bunlar? Bizimle beraber olan bu kardeşlerimiz orda da beraber olmayı şeref telakki ediyorlar. ayrıca oraya gidşlerinin maneve bir boyutu da var. Ama bundan Bay Kemal anlamaz" 

"5 MART’TA PUTİN İLE BİR ARAYA GELEBİLİRİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Mart'ta İdlib konusunda yapılacak Dörtlü Zirve ve Rusya'dan Türkiye'ye gelecek heyet ile ilgili yöneltilen soru üzerine ise şunları söyledi:

"Heyet yarın ülkemize gelecek, fakat bu hafta sonu yapılan görüşmeler ile ilgili ise Sayın Macron, aynı şekilde Merkel ve Sayın Putin arasında tam bir ittifak söz konusu değil. Fakat bizim Sayın Putin ile burada belirlediğimiz 5 Mart'ta, bizim en kötü ihtimalle Sayın Putin ile bir araya gelmemiz söz konusu olabilir. Bu bir araya gelişte de biz telefonun ötesine geçip, yüz yüze bu görüşmeleri yapma konumunda olacağız. Böyle bir durum söz konusu. İstanbul olabilir, bakarız." 

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 22 Şubat'ta İzmir'de Kuzey Ege Otoyolu açılışında yaptığı konuşmada Libya'daki son duruma ilişkin olarak "Birkaç tane şehidimiz var. Ama birkaç tane şehidimizin karşılığında 100'e yakın lejyoneri etkisiz hale getirdik. Şehitler tepesi boş kalmayacak. " demişti. Erdoğan'ın bu sözleri tepki çekmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı "Şehitlerle ilgili kullandığı ifade yakışıksız, incitici. Bundan dolayı çok üzgünüz. Kaç askerimizin hangi nedenlerle şehit olduğu neden kamuoyuyla paylaşılmıyor? Libya'da yaşanan süreçle ilgili Türkiye'nin nasıl bir süreç yürütüldüğü bilgiler neden kamuoyundan saklanıyor? Hükümet doyurucu bir açıklama yapmakla yükümlüdür" demişti.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler