Ceren’in anısı gençlerle yaşayacak

Bir uçak kazasında kaybettiğimiz arp sanatçısı ve pedagog Ceren Necipoğlu’nun anısına ilki düzenlenen İstanbul Uluslararası Arp Festivali’nde genç sanatçılar ödüllendirilirken jüri üyelerinin verdiği resitallerle müzikal bir ödül töreni gerçekleşti. İki kategoride düzenlenen solo arp yarışmalarından Young Hope’da (12 - 16 yaş) Litvanya’dan Giedra Julija Tutkute birinci oldu, Türkiye’den Bahar Zeynep Aşçı ile Ada Canata ikinciliği paylaştı, Young Artist’te (17 - 21 yaş) ise birinci seçilmezken, Türkiye’den Nükhet Bektaş ikinci ve Emircan Kurt üçüncü oldular. Oda Müziği Yarışması’nda ise birincilik ödülünü iki İspanyol, bir Finlandiyalı gençten oluşan Granados Trio alırken ikinciliği ABD’den Duo XCIV ile Ukrayna’dan Duo Inspiration paylaştı. Jüri Özel Onur Ödülü’nü ise Türkiye’den Animus Trio aldı. Genç yıldızlar çaldıkları eserlerle yeteneklerini sergilediler.

Yayınlanma: 21.01.2020 - 02:00
Ceren’in anısı gençlerle yaşayacak
Abone Ol google-news

Gecede jüri üyesi sanatçılar; Fransa’dan Marielle Nordmann (Solo Arp Yarışmaları Jüri Başkanı), Polonya’dan Irena Czubek-Davidson, İngiltere’den Eleanor Turner, İtalya’dan Francesca Toondelli (arp), Paola del Negro Plano ve Roberto Plano (piyano), Türkiye’den Sibel Ayhan Bayer (flüt) ile konuk sanatçı Lindsay Davidson (gayda) Necipoğlu anısına aralarında iki dünya prömiyerinin de olduğu eserleri seslendirdiler.

Sanatçının ablası ve organizasyon komitesi üyesi İmre Tüylü, “Festival kardeşimin arzu ettiği gibi memleketinde, çok kıymetli jüri üyesi dostları ve dünyanın pek çok ülkesinden genç müzisyenlerin katılımıyla gerçekleşti” diyerek kardeşini andı. Tüylü, “Dün akşam da Pera Müzesi’nde yeğeni, öğrencileri ve St. Petersburg ve Szeged Arp Yarışmaları birincisi Tatiana Repnikova’nın yer aldığı konserle doğum günü kutlandı. En önemli hedef festivalin devamlılığını sağlayabilmek” diyerek destek olan herkese aile adına teşekkür etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler