Kafka, İstanbul’da tartışılacak

‘İstanbul Edebiyat Roman Kahramanları Festivali’nin oturum başkanlığını ünlü edebiyatçı ve eleştirmen Doğan Hızlan yapacak. Festivali, Roman Kahramanları Dergisi ve Maltepe Üniversitesi Eğitim Kurumları birlikte düzenliyor.

Yayınlanma: 11.05.2017 - 10:36
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın himayesinde iki gün sürecek ‘İstanbul Edebiyat Roman Kahramanları Festivali’nin oturum başkanlığını ünlü edebiyatçı ve eleştirmen Doğan Hızlan yapacak.

Festivali, Roman Kahramanları Dergisi ve Maltepe Üniversitesi Eğitim Kurumları birlikte düzenliyor.

 Ahmet Külsoy / Başkanlığını Edebiyat Eleştirmeni Doğan Hızlan’ın yaptığı ‘ İstanbul Edebiyat Roman Kahramanları Festivali’ 11-12Mayıs tarihleri arasında Maltepe Üniversitesi’nde yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın himayesinde yapılacak ‘İstanbul Edebiyat Roman Kahramanları festivali ’inin teması ‘Kafka’ olacağı ifade edildi. Festivali, Maltepe Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Roman Kahramanları Dergisi birlikte düzenliyor.

Festivalin açılış konuşmasını Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yapacağını belirten Roman Kahramanları Dergisi Yayın Yönetmeni Ömer Asan, hayatımızda iz bırakmış bir çok roman kahramanı üzerine , yazar eleştirmen ve uzman isimler görüşlerini belirteceğini kaydetti.

Roman Kahramanları Dergisi Yayın Yönetmeni Ömer Asan Şöyle konuştu:’ Dönüşüm’ün Gregor Samsa’sı , Dava’ın Jozeph K’sı , Şato’nun Kont Westwest’i , Huzur’un Mümtaz’ı, Saatleri Ayarlama Enstitüsü’nün Nuri Efendisi . Hep bildik, ailemizden biri. Oysa biz onları usta yazarların düş gücüyle kitap sayfalarında yaşam bulmuş kurmaca kişilikler , yani roman kahramanları olarak tanıdık.’

Öte yandan festivalde Maltepe Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Şimşek ve Üniversite Rektörü ’de festivale ilişkin görüşlerini dile getirecek.

Katılımcılar

Nabi Avcı

Doğan Hızlan

Ömer Asan

Gonca Özmen

Adnan Tekşen

Hayriye Ünal

Metin Celal

Tayfun Pirselimoğlu

İbrahim Dizman

Beşir Ayvazoğlu

İskender Pala

Necdet Neydim

Abdullah Uçman

Ercan Yılmaz

Gürkan Doğan

Ramazan Korkmaz

Yunus Balcı

Turgay Kurultay

Ahmet Sarı

Bahtiyar Aslan

Musa Göçmen

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler