Aslan lideri devirdi, zirveyi geri aldı

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, evinde Kasımpaşa'yı 4-1 mağlup ederek liderliği geri aldı.

Yayınlanma: 14.09.2018 - 22:57
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, evinde Kasımpaşa'yı Eren, Rodrigues (2) ve Serdar Aziz'in golleriyle 4-1 mağlup ederek liderliği geri aldı.

Terim’den Ozan Kabak sürprizi
Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Kasımpaşa'yı konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Lokomotiv Moskova maçı öncesinde kadroda rotasyona gitti. Lokomotiv Moskova ile 18 Eylül Salı günü karşılaşacak sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'in 4. haftasında 4-0 kaybedilen Trabzonspor maçına göre ilk 11'de 6 değişiklikle Kasımpaşa karşısına çıktı. Fatih Terim, Trabzonspor maçında ilk 11'de başlayan futbolculardan Mariano Filho, Ahmet Çalık, Henry Onyekuru ve Fernando Reges'i yedeğe çekerken, Maicon Roque hafif sakatlığı, Younes Belhanda da kırmızı kart cezası nedeniyle kadroda yer almadı. Terim, Kasımpaşa maçında bu futbolcuların yerine Martin Linnes, Ozan Kabak, Serdar Aziz, Ryan Donk, Badou Ndiaye ve Garry Rodrigues'e ilk 11'de forma verdi.

Ozan Kabak ilk kez 11’de
Galatasaray’ın altyapısından yetişen Ozan Kabak, Süper Lig’de ilk kez bir maça 11'de başladı. Fatih Terim, 18 yaşındaki futbolcuyu stoperde Serdar Aziz ile birlikte görevlendirdi. Ozan Kabak, ligde geçen sezon Evkur Yeni Malatyaspor, bu sezon da Aytemiz Alanyaspor maçlarında sonradan oyuna dahil olmuştu.

Rodrigues döndü
Sarı-kırmızılı takımda Garry Rodrigues, Kasımpaşa maçında ilk 11'deki yerini aldı. Ligin ilk haftasında MKE Ankaragücü ile yapılan maçtan sonraki antrenmanda geçirdiği sakatlık nedeniyle Göztepe, Aytemiz Alanyaspor karşılaşmalarında forma giyemeyen ve Trabzonspor maçında da sonradan oyuna dahil olan Rodrigues, üç hafta aradan sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

Linnes'in bu sezonki ilk maçı
Galatasaray'da Martin Linnes, bu sezon ilk kez lig maçında forma giydi. Fatih Terim, ilk 4 haftada tercih etmediği Norveçli futbolcuyu Kasımpaşa maçında Mariano'nun yerine görevlendirdi.

Feghouli yine yedek
Galatasaray'ın Cezayirli futbolcu Sofiane Feghouli, Kasımpaşa maçında da yedek kaldı. Teknik direktör Fatih Terim'in bu sezon hiçbir lig maçında ilk 11'de görev vermediği Feghouli, MKE Ankaragücü ve Trabzonspor karşılaşmalarında sonradan oyuna girmişti.

Metin Oktay anıldı
Maç öncesinde Türk futbolunun ve sarı-kırmızılıların efsane ismi Metin Oktay anıldı. Dün 27. ölüm yıl dönümü olan Oktay için stadın skorboardlarında eski maç görüntüleri yayınlandı. Taraftarlar videonun bitmesinin ardından ‘Taçsız kral Metin Oktay, tek aşkıydı Galatasaray, senin gibi Cim-Bomlu'yu unutur mu bu taraftar’ tezahüratını söyledi.

GALATASARAY: 4 - KASIMPAŞA: 1
STAT: Türk Telekom
HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Mustafa Sönmez, A. Yusuf Öz
GALATASARAY: Muslera, Linnes (dk. 80 Mariano), Ozan Kabak, Serdar, Nagatomo, Donk, Sinan (dk. 85 Yunus Akgün), Emre, Ndiaye, Rodrigues (dk. 80 Onyekuru), Eren
KASIMPAŞA: Ramazan, Popov, Veysel, Youssef, Veigneau, Sadiku, Pavelka, Eduok (dk. 59 Özgür), İlhan (dk. 70 Tarkan), Trezeguet (dk. 90+2 Hasan Bilal), Diagne
GOLLER: Dk. 55 Eren, dk. 58 ve 65 Rodrigues, dk. 76 Diagne (pen.), dk. 77 Serdar
SARI KARTLAR: Eduok, İlhan (Kasımpaşa), Rodrigues (G.Saray)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler