Düş değil gerçek

Galatasaray, mali açıdan zor bir dönemden geçmesine, transferde ve kadro derinliğinde sıkıntılar yaşamasına rağmen Fatih Terim'in Şampiyonlar Ligi hayaliyle kenetlenip Avrupa'ya döndü.

Yayınlanma: 20.09.2018 - 07:00
Düş değil gerçek
Abone Ol google-news

Şampiyonlar Ligi’ne 3 yıllık aranın ardından Lokomotiv Moskova’yı 3-0 mağlup ederek başlayan Galatasaray, mali açıdan sıkıntılı bir dönemden geçerken Avrupa kulvarında ne kadar iddialı olduğunu gösterdi. Geçen sezon Süper Lig’de şampiyonluğa ulaştıktan sonra UEFA ile yaptığı 4 yıllık Finansal Fair-Play anlaşması gereği ekonomik anlamda dikkatli adımlar atması gereken Sarı-Kırmızılılar, transferde gelen kısıtlamalar nedeniyle istediği hamleleri yapamadı. UEFA’nın “Sattığın kadar oyuncu alabilirsin” kuralı gereği kadrosundaki bazı yıldız isimlerle yolları ayırmayı planlayan, ancak Gomis dışında bu düşüncesini gerçekleştiremeyen Galatasaray, forvet ve stoper transferini de gerçekleştiremedi. Kısıtlı kadro, bazı oyuncuların formsuzluğu ve başlayan yoğun maç trafiğine rağmen teknik direktör Fatih Terim yönetiminde Süper Lig’deki 5 hafta sonunda liderlik koltuğunda oturan Cim-Bom, Şampiyonlar Ligi’nde Lokomotiv Moskova’yı geçerek Avrupa’daki iddiasını gösterdi. Terim, “Önce insanın hayal etmesi, o hülyaları görmesi gerekir demiştim. Dünya büyüklüğünde bir hayalim var. Olur ya da olmaz ama içimde hep neden olmasın var” sözleriyle hem futbolcularını hem de camiayı özlenen Avrupa’daki başarılı günler için yeniden motive etmeyi başardı. Geldiği günden bu yana performansı düşen isimleri yeniden kadronun önemli bir parçası haline getiren Terim, Yunus Akgün, Ozan Kabak ve Celil Yüksel başta olmak üzere birçok genç futbolcuya formayı teslim etti.


MUHTEŞEM İKİLİ

Galatasaray’da Garry Rodrigues ve Eren Derdiyok’un performansları son döneme damgasını vurdu. Gomis’in ayrılığı sonrası transfer döneminin son anına kadar kadrosuna bir forvet almak için uğraşan ancak başarılı olamayan Sarı-Kırmızılılarda, santrfor pozisyonunda tek isim kalan Eren Derdiyok, golleriyle takımına hayat verdi. Geçmişte sık sakatlandığı ve beklenen performansı gösteremediği nedeniyle zaman zaman eleştirilen 30 yaşındaki futbolcu, bu sezon resmi maçlarda 5 gol atmayı başardı. Teknik direktör Fatih Terim ve teknik heyetin güvendiği isimlerin başında gelen Derdiyok, antrenmanlardaki hırslı görüntüsü, çalışma arzusuyla formasına sıkı sıkı sarıldı. Geçen sezon Gomis’le birlikte üst düzey bir performans gösterip Galatasaray’ın şampiyonluğunda büyük rol oynayan Garry Rodrigues, kaldığı yerden devam ediyor. Şu ana kadar 3 golü bulunan 27 yaşındaki oyuncunun 1 milyon 350 bin Avro’luk yıllık ücretine zam yapılarak 1 milyon 900 bin Avro’ya yükseltilmişti. Terim’in oyun planında önemli bir yere sahip olan Rodrigues ile Eren Derdiyok, Sarı-Kırmızılıların şu ana kadar attığı 18 golün 8’ini kaydetti.


TERİM’LE KÜKRÜYOR

Fatih Terim, Galatasaray’ın başında 5 yıl aradan sonra UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı ilk maçtan galibiyetle ayrıldı. Terim’in Galatasaray’daki 3. döneminin ardından Mancini, Prandelli, Hamza Hamzaoğlu, Mustafa Denizli ve Tudor yönetiminde Avrupa’da 23 maça çıkan Sarı-Kırmızılılar, bu müsabakalarda sadece 3 galibiyet alırken, 7 beraberlik ve 13 mağlubiyet yaşadı. Galatasaray, Fatih Terim’in 4. döneminde sahasındaki 16 resmi maçta sadece 1 mağlubiyet yaşadı, 15 galibiyet aldı. Terim’li Aslan sahasındaki son 7 maçta sadece 1 gol yedi.


DIŞ BASIN

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında Galatasaray’ın Lokomotiv Moskova’yı 3-0 mağlup etmesi, Rus basınında geniş yer buldu.
Sport Express: Lokomotiv Galatasaray’a farklı yenildi.
Eurosport: İstanbul’da Lokomotiv kazası.
Ria haber ajansı: Cehennem sıcak değil.
TASS haber ajansı: Lokomotiv Moskova 14 yıl sonra Şampiyonlar Ligi’ne Galatasaray’a yenilerek döndü.
Komsomolskaya Pravda: Lokomotiv, İstanbul’daki ilk maçında Galatasaray’a kaybetti.
Kommersant: Lokomotiv galibiyet için yeterli performansı gösteremedi.
Sportsdaily: Lokomotiv Türkiye’de kaybetti.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler