Aslan Portekiz'de fırsat tepti

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 2. maçında Galatasaray, deplasmanda Porto'ya 1-0 mağlup oldu.

Yayınlanma: 03.10.2018 - 23:40
Aslan Portekiz'de fırsat tepti
Abone Ol google-news

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 2. maçında Galatasaray, deplasmanda Porto'ya Marega'nın 49. dakikada attığı kafa golüyle 1-0 mağlup oldu ve gruptaki ilk yenilgisini aldı.

Teknik direktör Fatih Terim, müsabakada Fernando Muslera, Martin Linnes, Maicon Roque, Serdar Aziz, Yuto Nagatomo, Ryan Donk, Fernando Reges, Younes Belhanda, Henry Onyekuru, Garry Rodrigues, Sinan Gümüş ilk 11'ini sahaya sürdü.

Galatasaray'da İsmail Çipe, Mariano Filho, Selçuk İnan, Ömer Bayram, Yunus Akgün, Ozan Kabak ve Sofiane Feghouli yedekler arasında bulundu.

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasındaki Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçına ilk 11'de çıkan Badou Ndiaye cezası, Emre Akbaba ise sakatlığı nedeniyle Porto'ya karşı forma giyemedi.

Fatih Terim, Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçının başlangıç 11'inde oynattığı Mariano, Ömer Bayram ve Sofiane Feghouli'yi yedek kulübesine çekti. Erzurum temsilcisiyle oynanan maça ilk 11'de çıkan Eren Derdiyok ise Portekiz'e götürülmesine rağmen sakatlığı nedeniyle kadroya alınmadı.

Tecrübeli teknik adam, bu futbolcuların yerine Linnes, Nagatomo, Fernando, Belhanda, Onyekuru ve Sinan Gümüş'e formayı verdi.

KISA NOTLAR:

Sinan Gümüş, Feghouli, Belhanda ve Garry Rodrigues, maçın ardından, Porto'da kendilerini yalnız bırakmayan Galatasaray taraftarlarının yanına gitti.

Yunus Akgün (18 yıl 2 ay ve 26 gün), Emre Belözoğlu'ndan (17 yıl 1 ay ve 29 gün) sonra Şampiyonlar Ligi'nde forma giyen en genç Galatasaraylı futbolcu oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda kalesini 24 maçtır gole kapatamayan Galatasaray, bu alanda Celtic (30) ve Roma'nın ardından (28) turnuva tarihinin en uzun 3. serisinin sahibi. Galatasaray en son 16 sene önce, Lokomotiv Moskova deplasmanında gol yememişti (Eylül 2002).

PORTO: 1 - GALATASARAY: 0
STAT: Dragao (Porto)
HAKEMLER: Michael Oliver, Stuart Burt, Simon Bennett (İngiltere)
PORTO: Casillas, Maxi Pereira, Felipe, Militao, Alex Telles, Danilo, Herrera (dk. 89 Oliveira), Otavio (dk. 80 Andre Pereira), Corona (dk. 69 Torres), Brahimi, Marega
GALATASARAY: Muslera, Linnes, Maicon, Serdar, Nagatomo, Donk (dk. 68 Selçuk), Fernando (dk. 86 Yunus Akgün), Belhanda (dk. 74 Feghouli), Onyekuru, Rodrigues, Sinan
GOL: Dk. 49 Marega
SARI KARTLAR: Militao, Otavio, Pereira (Porto); Donk, Serdar, Linnes, Maicon (G.Saray)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler