2024'ü bırak, amatöre bak!

Amatör kulüpleri görmezden gelen Türkiye Futbol Federasyonu, alt liglerde yaşanan sıkıntılara yine duyarsız kaldı.

Yayınlanma: 04.10.2018 - 17:04
Abone Ol google-news
Amatör futbolun kalbinin attığı yeşil sahalarda geçen hafta yaşanan bir skandal durumun ciddiyetini gözler önüne serdi. Hızlı ve çarpık kentleşmenin yanı sıra, boş bulunan her araziye inşaat yapılan İstanbul’da, Profesyonel ve Amatör futbol Kulüpleri resmi maç yapacak stat/saha bulmakta zorlanıyorlar. Bunlara her geçen gün artan takım sayısı da eklenince içinden çıkılmaz bir durum ortaya çıkıyor. 
Haftada 500 maç!
Bir haftada 500’e yakın resmi müsabaka oynanan İstanbul’da takımlar sahaya girmek için diğer maçın sona ermesini beklemek zorunda. Profesyonel Ligler ve Bölgesel Amatör Lig ile Gençlik Gelişim ve Kadınlar Ligi gibi merkezi statüdeki maçlarda olduğu gibi oyun alanı bazen takımların yeterince ısınmasına zaman bırakmıyor.
Bunlardan birisi de geçtiğimiz hafta Maltepe Başıbüyük Stadında yaşandı. Aynı sahadaki Heybeliada-Kartal Elçispor maçının sürmesi nedeniyle Süper Amatör Ligde oynanan Ataşehir Çamolukspor-Ortaköyspor maçı öncesinde maça hazırlanmak isteyen Ortaköyspor kalecisi Emre Sami Karaoğlu, Kaleci Antrenörü Hasan Süleyman Suat Yılmazler ile beton zeminde ısınmak zorunda kaldı. 
Isınmak için çöpten çıkardı
Ortaköyspor gibi ev sahibi takım Ataşehir Çamolukspor’un futbolcuları da beton zeminde sakatlanma pahasına ısınmaya çalıştırlar. Ancak, kaleci Emre Sami Karaoğlu, beton zeminde sakatlanmamak adına çareyi çöp konteynerinde buldu. Çöpten bulduğu kartonu yere seren 23 yaşındaki kaleci maçta çok iyi bir performans sergiledi ve takımının maçı 1-0 kazanıp üst sıralarda kalmasını sağladı.

 
Fotoğraf: Akgün Çokgez  

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler