Milli Takım Rusya'dan eli boş döndü

UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup'taki üçüncü maçında Rusya'ya konuk olan A Milli Futbol Takımı, rakibine 2-0'lık skorla boyun eğdi.

Yayınlanma: 14.10.2018 - 20:57
Abone Ol google-news

Bu yenilgiyle birlikte grup liderliği umutlarını yitiren Ay-Yıldızlı ekibin böylelikle A Ligi'ne yükselme şansı da kalmadı.

Milli Takım'da Tekni Direktör Mircea Lucescu takımını sahaya Sinan, Mehmet Zeki, Serdar, Çağlar, Hasan Ali, Mahmut, Okay, Cengiz, Oğuzhan, Hakan ve Cenk 11'iyle sürerken, maçın ikinci yarısında Berkay, Ömer ve Yunus'a da şans verdi.

Türkiye, Rusya karşısında pek varlık gösteremezken, ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 20. dakikada Roman Neustadter ve 78. dakikada Denis Cheryshev kaydetti.

Fenerbahçe forması giyen Roman Neustadter, 9. kez giydiği Rusya Milli Takımı forması altındaki ilk golünü kaydetmiş oldu.

Bu sonucun ardından Türkiye 3 puanda kalırken, Rusya ise 7 puana yükselerek grup liderliğini ve A Ligi'ne yükselmeyi garantiledi.

Gruptaki müsabakalar, 17 Kasım'daki Türkiye-İsveç ve 20 Kasım'daki İsveç-Rusya karşılaşmalarıyla tamamlanacak.

B Ligi'ndeki gruplarında lider olan 4 ülke, A Ligi'ne yükselecek. Grup sonuncusu 4 ülke ise sonraki turnuvada C Ligi'ne düşecek. Ayrıca B Ligi'nde en çok puanı olan ve EURO 2020'ye katılamayan 4 ülke, Mart 2020'de Avrupa Şampiyonası finallerine gidecek takımı belirlemek için play-off oynayacak.

B Ligi 2. Grup'ta oluşan puan durumu şöyle:

Takımlar O G B M A Y Av P
Rusya 3 2 1 0 4 1 +3 7
Türkiye 3 1 0 2 4 6 -2 3
İsveç 2 0 1 1 2 3 -1 1

Kaynak: Maçkolik - AA

Maçtan dakikalar:

20. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda arka direkte gelişine vuran Georgi Dzhikia’nın şutunda top direkten döndü. Dönen topu önünde bulan Roman Neustadter meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0. 

23. dakikada Guilherme Marinato’nun uzun pasında sol kanttan topla buluşan Artem Dzyuba’nun içeri çevirdiği meşin yuvarlak kaleciyi de geçtikten sonra kaleye paralel giderken Aleksei Lonov dokunamayınca dışarı gitti.

36. dakikada Oğuzhan Özyakup'un pasında ceza alanında topla buluşan Mahmut Tekdemir'in bekletmeden yaptığı vuruşta top kalenin üstünden auta çıktı. 

59. dakikada sol kanattan Golovin ceza sahasına girerken, kalesini zamanında terk eden Sinan Bolat topa hakim oldu.

61. dakikada Mehmet Zeki Çelik'in sağ kanattan ortasında Neustadter'den seken topu önünde bulan Cenk Tosun'un ceza yayından vuruşunda meşin yuvarlak kalecide kaldı.

66. dakikada Çağlar Söyüncü'nün sol kanattan ortasında savunmaya çarparak kaleye yönelen topu Guilherme Marinato son anda çıkardı.

78. dakikada hızlı gelişen Rusya atağında sol kanattan Golovin’in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Denis Cheryshev meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-0. 

RUSYA: 2 - TÜRKİYE: 0
STAT: Fişt Olimpiyat (Soçi)
HAKEMLER: Pawel Raczkowski, Michal Obukowicz, Radoslaw Siejka (Polonya)
RUSYA: Guilherme, Fernandes, Neustadter, Djikia, Kudryaşov, Gazinski, Zobnin, Ionov (dk. 82 Kambolov), Golovin (dk. 90+2 Poloz), Kuzyayev (dk. 71 Cheryshev), Dzyuba
TÜRKİYE: Sinan, Zeki, Serdar Aziz, Çağlar, Hasan Ali (dk. 75 Ömer Bayram), Mahmut (dk. 63 Berkay), Okay, Cengiz, Oğuzhan (dk. 84 Yunus), Hakan, Cenk
GOLLER: Dk. 20 Neustadter, dk. 78 Cheryshev
SARI KARTLAR: Golovin (Rusya); Hasan Ali, Cenk (Türkiye)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler