GSYİAD: Terim’in hakkını yedirmeyiz

1905 Galatasaraylı Yönetici ve İş İnsanları Derneği, Fenerbahçe derbisinin ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) Sarı-Kırmızılı kulübe, başkan Mustafa Cengiz’e, teknik direktör Fatih Terim’e ve oyunculara verdiği cezalara tepki gösterdi.

Yayınlanma: 15.11.2018 - 14:09
Abone Ol google-news

Derneğin internet sitesinde “Önümüzdeki cezalara mı bakacağız?” başlığıyla yayımlanan açıklamada, “Hangi sebeple yahut hangi hesapla olursa olsun ne Galatasaray’ımızın ne de Sayın Fatih Terim’in hakkını yedirmeyeceğimizi ve iş insanları olarak bu sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” denildi.

1905 Galatasaraylı Yönetici ve İş İnsanları Derneği’nin açıklaması şöyle:
 
 “2 Kasım 2018 günü Fenerbahçe Spor Kulübü ile oynanan derbi maçında hayatını kaybeden Fenerbahçe taraftarı Koray Şener’in ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Tüm spor camiasının başı sağolsun.

100 yılı aşkın bir camianın yarattığı kültürün temsilcileri ve tarafı olduğumuz Galatasaray Spor Kulübümüzün Fenerbahçe ile oynadığı derbi maçı sonrasında, yapılan değerlendirmeler, ceza sevkleri, ardından çifte standardın işletildiğini düşündüğümüz ceza kararlarının ve açıklanma zamanlamasının art niyetli olduğu aşikar bir sürecin sonuna gelmiş bulunuyoruz.”

 


“Sorunsuz ve centilmenlik ruhu ile devam eden bir müsabakayı maçın hakemi Fırat Aydınus verdiği tartışmalı kararları ile bambaşka bir noktaya çekerek ilk fitili ateşlemiştir. Teknik Direktörümüz Fatih Terim ve futbolcularımızın maruz kaldıkları tahrik ve tacize hiç bir şekilde müdahale edilmeyerek adeta olayların oluşması için gereken ortam hazırlanmış ve sonrasında çifte standart görüntüsü veren sevkler manidar bir şekilde ülkemiz ve Galatasaray’ımız adına çok önemli bir Şampiyonlar ligi maçı öncesi kulübümüze deklare edilmiştir. Ardından çifte standart düşüncemizi destekler nitelikteki cezalar Galatasaray’ımıza, Başkanımız Mustafa Cengiz’e Teknik Direktörümüz Fatih Terim, ekibi ve futbolcularımıza adeta yağdırılmıştır.” 

 


“Bugünkü Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi ve Kurullarının bu süreçte gösterdikleri eylemleri, söyledikleri sözleri ve verdikleri kararları kendilerinden kuruluş amacı gereği beklenen futbolda adaleti sağlamaktan çok yargısız infaza dönüşerek futbol tarihine hiç de saygıyla anılmayacak bir leke olarak geçmişlerdir. 
Bugünkü Türkiye Futbol Federasyonu ve bu kararın altında imzası olan PFDK, yaşanan olayları maalesef objektif değerlendirememiş ve vicdanlarda çifte standardın tanımının karşılığı haline gelecek derecede büyük bir güven erozyonuna sebebiyet vermişlerdir. Unutulmasın ki; Galatasaray tarihtir!”

 


“Galatasaray Türk futbolunun 113 yıllık çınarıdır. 1905’te kurulmuş ve Türk futbolunun bugünlerine ulaşmasında en büyük emeğe ve başarılarına imza atmış spor kulübüdür, camiasıdır, kültürüdür. 
1923 yılında kurulmasına karar verilmiş Türkiye Futbol Federasyonu’nun kurulmasının en önemli sebeplerinden biridir Galatasaray!”

 


“Bugünkü Türkiye Futbol Federasyonu’nun bir takım hesaplarla Galatasaray’ımıza Sayın Fatih Terim üzerinden bir savaş açtığını ve söz konusu bu hesapların çifte standardı tetikleyen yanlış kararların alınmasına vesile olduğunu değerlendirmekteyiz.”

 


“Sayın Fatih Terim dünya sporu nezdinde Türkiye’nin yarattığı yaşayan en büyük markasıdır! 
Galatasaray’ın ve Türkiye’nin yaşayan en büyük spor efsanesidir!
Hangi sebeple yahut hangi hesapla olursa olsun ne Galatasaray’ımızın ne de Sayın Fatih Terim’in hakkını yedirmeyeceğimizi ve iş insanları olarak bu sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler