Fenerbahçe, Paşa ile yenişemedi

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe, evinde Kasımpaşa ile 2-2 berabere kaldı.

Yayınlanma: 03.12.2018 - 21:53
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe, evinde Kasımpaşa ile 2-2 berabere kaldı. Sarı-Lacivertlilerin gollerini Neustadter ve Özgür Çek (k.k) kaydederken, Kasımpaşa'nın golleri Diagne'den geldi.

Fenerbahçe'de teknik sorumlu Erwin Koeman, UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Dinamo Zagreb maçının 11'ine göre 3 farklı isimle sahaya çıktı. Koeman, Michael Frey'in yerine Islam Slimani, cezalı Jailson'un yerine Mehmet Topal'a, Benzia'nın yerine ise Mehmet Ekici'ye forma verdi.

Sarı lacivertli ekip sahaya, Harun - Isla, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Eljif, Barış, Mehmet Ekici, Valbuena, Slimani ilk 11'i ile çıktı.

Sarı lacivertli ekipte kart cezaları bulunan Jailson ve Soldado'nun dışında sakatlıkları bulunan Ferdi Kadıoğlu, Alper Potuk ile Tolga Ciğerci, Kasımpaşa maçında forma giyemedi.

Tribünler dolmadı
Fenerbahçeli taraftarlar, Kasımpaşa maçında tribünleri doldurmadı. Ülker Stadı'ndaki karşılaşmada tribünlerin yarısına yakını boş kaldı. Kasımpaşa'yı destekleyen 100'e yakın taraftar da maçı deplasman tribününden takip etti.

Dünya Engelliler Günü unutulmadı
Sarı lacivertliler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle Kasımpaşa maçı öncesinde ısınmaya ''Kalpler Engel Tanımaz'' yazılı pankart ile çıktı. Öte yandan Fenerbahçeli görme engelli taraftar Ahmet Özat, sarı lacivertli futbolcuların anonsunu yaptı. Özat'ın anonsuna Fenerbahçeli taraftarlar coşku ile karşılık verdi.

Denizli'den tek değişiklik
Fenerbahçe'nin konuğu olan Kasımpaşa'da teknik direktör Mustafa Denizli, geçen hafta 3-0'lık galibiyetle tamamlanan Evkur Yeni Malatyaspor maçının kadrosunda bir değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam geçen hafta kart cezası sebebiyle takımını yalnız bırakan Sadiku'yu bu maçta 11'de görevlendirdi. Geçen hafta Sadiku'nun yerine görev alan Josue Sa ise mücadeleye yedek kulübesinde başladı.

Eduok'un golü tartışma konusu oldu
Maçın 8. dakikasında kazanılan penaltıda Diagne'nin vuruşunu kaleci Harun kurtardı. Dönen topu Eduok tamamladı. Diagne'nin penaltısında topu tamamlayan Eduok, vuruş yapılmadan önce ceza sahasına girdiği için attığı gol geçerli sayılmadı ve oyun çift vuruşla devam etti. beIN Sports'ta yapılan açıklamada, penaltı kurtarıldıktan sonra Eduok ceza sahası içine girerek ihlal yaptığı için gol kararı geçersiz sayıldı.

Kural kitapçığı ne diyor?
Hakem penaltı vuruşu işareti verdiği zaman, penaltı vuruşu yapılmalıdır. Eğer, top oyuna girmeden önce aşağıdakilerden biri gerçekleşirse, "Penaltı vuruşunu yapan oyuncu veya oyuncunun takım arkadaşı oyun kuralları ihlali yaparsa top kaleye girerse penaltı vuruşu tekrarlanır. Eğer top kaleye girmezse, hakem oyunu durdurur ve oyunu en direkt serbest vuruş ile tekrar başlatır."

FENERBAHÇE: 2 - KASIMPAŞA: 2
STAT: Ülker
HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu, Kemal Yılmaz, Erdinç Sezertam
FENERBAHÇE: Harun, Isla, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Eljif (dk. 90+1 Reyes), Mehmet Topal, Barış Alıcı, Mehmet Ekici (dk. 65 Benzia), Valbuena (dk. 66 Frey), Slimani
KASIMPAŞA: Ramazan, Popov, Veysel, Ben Youssef, Özgür (dk. 69 Veigneau), Sadiku, Pavelka (dk. 80 Josue Sa), Eduok, Tarkan, Trezeguet (dk. 89 Koita), Diagne
GOLLER: Dk. 22 ve 54 Diagne, dk. 44 Neustadter, dk. 45+4 Özgür (k.k)
SARI KARTLAR: Isla, Mehmet Topal, Eljif (F.Bahçe); Tarkan (Kasımpaşa)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler