CANLI Akhisarspor-Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Fenerbahçe, Akhisarspor'a konuk oluyor.

Yayınlanma: 09.12.2018 - 18:08
Abone Ol google-news

 

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
2. dakikada Akhisarspor atağında Güray’ın ceza sahası dışı sol çaprazdan gelişine sert şutunda top kaleci Harun’da kaldı.
3. dakikada Slimani’nin pasıyla topla buluşan Mehmet Ekici’nin rakip ceza yayının sağından sert vuruşunda, savunmaya da çarpan topu kaleci Fatih son anda çelerek tehlike bölgesinden uzaklaştırdı.
10. dakikada Hasan Ali’nin sol kanattan yerden ortaladığı topa penaltı noktası önünde müsait pozisyonda Eljif Elmas’ın gelişine vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin üstünden auta gitti.
26. dakikada Serginho’nun ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert şutunda altıpas içerisinde kaleci Harun’dan seken topu Bokila tamamlayarak filelere gönderdi. 1-0
34. dakikada Mehmet Ekici’nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içerisinde iyi yükselen Isla’nın kafa vuruşunda top kale direğinin yanından dışarıya çıktı.

Stat: Spor Toto Akhisar
Hakemler: Bülent Yıldırım xx, Asım Yusuf Öz xx, Mehmet Kısal xx
Akhisarspor: Fatih xx, Lopes xx, Caner xx, Sissoko xx, Güray xx, Vrsajevic xx, Serginho xx, Onur xx, Josue xx, Barbosa xx, Bokila xxx
Yedekler: Lukac, Bora, Eray, Onurcan, Manu, Larsson, Regattin, Ali Kaan, İlke, Kadir
Teknik Direktör: Cihat Arslan
Fenerbahçe: Harun x, Şener x, Neustadter x, Skrtel x, Hasan Ali xx, Mehmet Topal xx, Eljif Elmas x, Isla xx, Barış xx, Mehmet Ekici x, Slimani x
Yedekler: Berke, İsmail, Mahsun, Reyes, Benzia, Batuhan, Yiğithan, Erten
Teknik Direktör: Erwin Koeman
Gol: Bokila (dk. 26) (Akhisarspor)
Sarı kart: Barbosa (Akhisarspor) 

Akhisarspor - Fenerbahçe ilk 11'ler...

Akhisarspor: Fatih, Vrsajevic, Lopes, Caner, Güray, Sissoko, Serginho, Josue, Barbosa, Onur, Bokila

Fenerbahçe: Harun, Şener, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Isla, Mehmet Topal, Barış Alıcı, Mehmet Ekici, Elif Elmas, Slimani 

Akhisarspor'da sakatlıkları bulunan Dany, Mustafa Yumlu ve Bilal Kısa’nın yanı sıra Yevgen Seleznov Fenerbahçe maçında forma giyemeyecek. Elvis Manu’nun durumu yapılacak kontrollerin ardından belli olacak.

Fenerbahçe'de Jailson ve Soldado cezası, Tolga Ciğerci, Alper Potuk, Valbuena, Ayew ve Michael Frey sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek.

Koeman için de kader anı

Akhisar maçı, teknik sorumlu Erwin Koeman’ın da kaderini belirleyecek. Alınacak kötü bir sonuç halinde Hollandalı hocanın yerine yeni bir teknik direktörle anlaşılması bekleniyor. Başkan Ali Koç’un daha önce yaptığı açıklamalara rağmen kulislerde Ersun Yanal ismi konuşuluyor.

Eljif kanata geçiyor

Valbuena, Ayew ve Frey’in sakatlığında kanatta kimin oynayacağı büyük merak konusuydu. Teknik patron Koeman, haftalardır orta sahanın merkezinde görevlendirdiği Eljif Elmas’ı kanata çekmeye hazırlanıyor. Diğer kanatta da Barış Alıcı olacak. Orta saha üçlüsünün ise Ekici- Topal-Benzia şeklinde oluşması bekleniyor.

Fenerbahçe ile Akhisarspor 13. randevuda 

Fenerbahçe ile Akhisarspor, Süper Lig’de 13. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geride kalan 12 maçta Fenerbahçe 6, Akhisarspor 5 galibiyet aldı, bir karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Sarı-lacivertlilerin 23 golüne, yeşil-siyahlılar 16 golle yanıt verdi.

Son 3 resmi maçı Akhisarspor kazandı

Akhisarspor, Fenerbahçe ile geçen sezon yaptığı 3 resmi maçı da kazandı.

Süper Lig’deki maçlarda evinde 1-0, deplasmanda da 3-2’lik skorlarla galip gelen yeşil-siyahlılar, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise Diyarbakır’daki finalde rakibine 3-2 üstünlük kurarak tarihinde ilk kez kupayı müzesine götürdü.

Manisa’daki maçlar

İki takım Akhisarspor’un ev sahipliğinde ligde 7. kez karşılaşacak.

Manisa 19 Mayıs Stadı’nda yapılan 6 maçta iki takım da üçer galibiyet elde etti, ev sahibi ekip 8, Fenerbahçe 9 kez gol sevinci yaşadı.

Gol umudu Bokila

Ligde 2 haftadır kazanamayan Akhisar da en az Fenerbahçe kadar galibiyete ihtiyaç duyuyor. Ege ekibinde en büyük sorun forvette. Seleznov kadro dışı, Manu’nun ise sakatlığı bulunuyor. Manu’nun oynaması imkansız gözükse de yetiştirilmeye çalışılacak. Akhisar’ın en büyük gol umudu, Bokila. Tecrübeli oyuncu, geçen haftaki Malatya maçında siftah yaparken, hafta içindeki kupa karşılaşmasını da boş geçmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler