Yanlış nerede?

Geçen sezon Fatih Terim'in takımın başına geçmesiyle şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'ın son 10 maçta sadece 2 galibiyet alması ve yaşanan düşüş Sarı-Kırmızılılarda çeşitli eleştirilere neden olurken camiada "Nerede yanlış yapıldı" sorusu tartışılmaya devam ediyor.

Yayınlanma: 10.12.2018 - 10:35
Abone Ol google-news

Oynadığı son 10 resmi maçta sadece 2 kez kazanabilen, Şampiyonlar Ligi’nde ilk iki şansını kaybeden Galatasaray’ın kötü gidişi tartışılıyor. Sarı-Kırmızılı camia, takımın yaşadığı düşüş nedeniyle “Yanlış nerede” sorusunu gündeme getirirken, geçen sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray’ın içinde bulunduğu durumla ilgili eleştiriler şöyle:

- Transfer dönemi iyi geçirilmedi. Gol kralı Gomis satıldı, teknik heyet 2 forvet istemesine, başkan Mustafa Cengiz ve ikinci başkan Abdurrahim Albayrak “Alacağız” demesine karşın santrfor gelmedi. Bazı mevkilerdeki oyunculara alternatif kaliteli isimler transfer edilemedi. Yönetim transfer konusunda sınıfta kaldı.

- Futbolcuların sezon başından beri fizik gücündeki düşüş dikkat çekiyor. Şampiyonlar Ligi’ndeki 32 takım arasında en az koşan ekip konumunda bulunan Sarı-Kırmızılılar, Süper Lig’de de özellikle 60. dakikalardan sonra fiziksel açıdan yetersiz kalıyor.

- Oyuncuların formsuz görüntüsü ve sık sık sakatlanmaları eleştiriliyor. Darbeye bağlı sakatlanan Emre Akbaba dışında çok sayıda oyuncunun özellikle milli takımlarından dönüşte adale problemi yaşaması, idman metotlarını ve kondisyon çalışmalarını sorgulanır hale getirdi.

- Fenerbahçe derbisindeki olaylarla başlayan, TFF kurullarının teknik direktör Fatih Terim, bazı futbolcular ile başkan Mustafa Cengiz’e verdiği cezaların yanı sıra hakemlerin hatalı kararları, VAR sisteminin aleyhte uygulamaları ve Kulüpler Birliği’nin yayımladığı bildiriyle devam eden süreçte Galatasaray yönetiminin açıklamaları, hamleleri camiada tartışma yarattı. Taraftarların ve camianın bir kısmı yönetimin kulübün hakkını yeterince savunamadığını dile getirdi.

- Teknik direktör Fatih Terim ve ekibi geçen sezonun aksine formsuz görüntüsüyle dikkat çekiyor. Teknik ekip, kadro derinliğinin olmaması ve fazla sakatlık nedeniyle istikrarlı oyun kurgusunu oluşturamadı. Galatasaray, alışılan pres kimliğinden uzak kaldı, savunmadaki yanlışlar had safhaya çıktı, öne geçilen maçlarda skor üstünlüğü bir türlü korunamadı, puan kayıpları zirve yaptı. Terim ile yardımcıları, sezonun ilk yarısının bitmesine az süre kalmasına rağmen takımdaki düşüşe çare bulamazken, ocak ayı transfer döneminde gerekli adımların atılıp atılmayacağı merak konusu...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon