Mourinho dönemi sona erdi

Manchester United, kötü gidişatın faturasını Jose Mourinho'ya kesti ve Portekizli teknik adamla yollarını ayırdı. Mourinho kendisi için "Beni kibirli olarak görmeyin ama, Avrupa şampiyonuyum ve sanırım 'özel biri'yim" demişti.

Yayınlanma: 18.12.2018 - 12:59
Mourinho dönemi sona erdi
Abone Ol google-news

Sezon başından bu yana Manchester United'daki durumu tartışılan ve uzun süredir koltuğu sallantıda olan Jose Mourinho ile ilgili radikal bir karar verildi.

Manchester United Kulübü, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla Jose Mourinho'nun kulüpten ayrıldığını duyururken Portekizli teknik adama teşekkür etti.

Premier Lig devindeki üçüncü sezonunda işine son verilen Mourinho, daha önce görev yaptığı iki sezon boyunca takıma bir UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu, bir Lig Kupası ve bir de Community Shield şampiyonluğu kazandırdı.

Manchester United, Portekizli teknik adamın görev yaptığı sürede, Premier Lig'de 2016-17 sezonunu 6. sırada, 2017-18 sezonunu ise 2. sırada tamamladı. United, 2018-19 sezonunda ise geride kalan 17 haftada topladığı 26 puanla 6. sırada yer alıyor.

ÜNLÜ SÖZLERİ

Dünyanın en başarılı teknik direktörleri arasında yer alan Jose Mourinho, sivri diliyle de ünlü. Portekizli çalıştırıcının futbol tarihine geçmiş çok sayıda unutulmaz sözü bulunuyor. İşte onlardan bazıları:

CLAUDIO RANIERI'YE: İngiltere'de 4 yıl kaldı, sadece günaydın ve iyi günler demeyi öğrendi, başka kelime öğrenemedi.

ARSENE WENGER'E: Bence o röntgenci dedikleri türden biri. Diğer insanları gözetlemeyi seviyor. Bazı insanların evinde büyük bir teleskop vardır ve diğer ailelerin ne yaptıklarını izlerler. O da Chelsea hakkında konuşuyor, konuşuyor, konuşuyor...

NEWCASTLE UNITED MAÇI SONRASI: Newcastle, sahanın ortasına inek parketmiş gibiydi. Ondan sonra oyun durdu; çünkü sahanın içinde inek vardı.

"KOLAY İŞ İSTESEYDİM...": Chelsea'nin başına geçmesinin ardından; "Kolay bir iş isteseydim, Porto'da kalırdım. Güzel mavi bir koltuk, UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası, Tanrı ve Tanrı'dan sonra ben.

"EĞER ABRAMOVİCH..."; "Eğer Abramovich bana idmanlarda yardım etseydi, ligin dibinde olurduk. Ben onun yerine işin başına geçseydim, şu anda batmış olurduk.

EŞİNİN DİYETİNE BAKSIN: Mou'nun pisliklerini temizliyoruz diyen Benitez'in eşine Mou'dan cevap; "Hanımefendinin kafası karışmış. Vaktini eşinin diyetine harcamalı. "Benitez'in benim yerime gittiği tek kulüp Inter Milan'dı ki, o sıralar Avrupa'nın en iyisi olan takımı 6 ayda mahvetti"

"KUPA İÇİN TEŞEKKÜR ETMELİ": Inter ile Devler Ligi'nin alıp ayrıldığı sezonun ardından, Benitez'in Dünya Kulüplerarası Şampiyonası'nı kazanması üzerine; "Ona verdiğim bu kupa için bana teşekkür edecektir"

UEFA KUPASI YORUMU: UEFA Kupası'na gider "UEFA Kupası'nı kazanmak istemiyorum. Bu benim için büyük hayal kırıklığı olur. Oyuncularımın, UEFA Kupası'nı bizim yarıştığımız bir yer olarak algılamasını istemiyorum"

"ONUN SIFIR KUPASI VAR": Frank Rijkaard ile ilk buluşmalarında, karşılaştırılması üzerine; "Benim menajerlik geçmişim, Rijkaard ile karşılaştırılamaz. Sıfır kupası var, ben de ise çok kupa var.

"BENİ GEORGE CLOONEY OYNASIN": "Eğer benim hayatımı film yapacaklarsa George Clooney oynasın. Fantastik bir aktör ve eşim de onun oynamasını istiyor.

"ÖZEL BİRİYİM": Beni kibirli olarak görmeyin ama, Avrupa şampiyonuyum ve sanırım 'özel biri'yim.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler