Beşiktaş'a 'Paşa' tokadı

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Kasımpaşa'ya 4-1 mağlup oldu ve 6. sıraya geriledi.

Yayınlanma: 22.12.2018 - 20:59
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Kasımpaşa'ya 4-1 mağlup oldu ve 6. sıraya geriledi. Kasımpaşa'nın gollerini Sadiku, Diagne (2) ve Pavelka kaydederken Siyah-Beyazlıların tek golü Mustafa Pektemek'ten geldi.

Bu sonuçla Beşiktaş, Süper Lig'de 190 maç sonra kalesinde 4 gol gördü. (2013: Akhisarspor 4-1 Beşiktaş)

Kasımpaşa'da nostalji rüzgarı
Kasımpaşa-Beşiktaş karşılaşması öncesinde rahmetli Neşet Ertaş ve Müslüm Gürses’in şarkıları tribünlere damga vurdu. Maç öncesinde iki takım taraftarları da takımlarını desteklerken, rahmetli Neşet Ertaş’ın şarkısı çalındı. Ertaş’ın şarkısının ardından tribünler ‘Müslüm Gürses’ tezahüratı yaptı ve stadyumda merhum Müslüm Gürses şarkısı hoparlörlerden yükseldi. Bu dakikaya kadar takımlarını destekleyen iki takım taraftarları, hep bir ağızdan şarkılara eşlik etti.

Dorukhan ilk dakikada sakatlandı
Beşiktaş’ın son dönemdeki en formda ismi olan Dorukhan Toköz, Kasımpaşa deplasmanında maçın henüz 2. dakikasında yaşadığı sakatlık sonrasında sahayı sedyeyle terk etti ve yerini Babel’e bıraktı. Mücadelenin hemen başında Lens’in düşürülmesi sonucu kazanılan serbest vuruşta topun başına gelen Adem Ljajic, uzaktan çok sert vurdu. Kaleci Ramazan’dan dönen topu Dorukhan Toköz ağlara gönderdi. Gol pozisyonu sırasında sakatlık yaşayan genç futbolcu, sahayı sedyeyle terk ederken, bu futbolcunun yerine Ryan Babel oyuna dahil oldu.

Adriano cezalı duruma düştü
Beşiktaş’ın Brezilyalı yıldız oyuncusu Adriano, Kasımpaşa maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Mücadelenin 42. dakikasında Popov’a yaptığı hareket sonrasında hakem Cüneyt Çakır tarafından sarı kartla cezalandırılan tecrübeli oyuncu, ligin ikinci yarısının ilk maçında Akhisarspor’a karşı forma giyemeyecek.

Güneş yine kazanamadı
Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında Kasımpaşa deplasmanında boy gösteren Beşiktaş, sahadan 4-1’lik ağır bir yenilgiyle ayrıldı ve ilk yarıyı bu mağlubiyetle kapattı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, siyah-beyazlı takımın başına geldiği 2015-2016 sezonundan bu yana bu deplasmanda galibiyet yüzü göremedi. Son 4 sezondur ligde boy gösterdiği Fenerbahçe, Başakşehir, Konyaspor ve Kasımpaşa deplasmanlarında 3 puan alamayan Beşiktaş, bu sezon da geleneği bozmadı. Fenerbahçe ile deplasmanda 1-1, Konyaspor ile 2-2 berabere kalan siyah-beyazlılar, Başakşehir’e ise 1-0 mağlup olmuştu. İlk yarının son maçında Kasımpaşa ile karşı karşıya gelen Şenol Güneş’in ekibi, son 3 sezondur bu deplasmanda yenemediği rakibine karşı bu kez ağır bir mağlubiyet aldı.

Diagne fırtınası
Süper Lig'de gol krallığını uzak ara elinde bulunduran Kasımpaşa'nın formda forveti Mbaye Diagne, gollerine bu maçta da devam etti. Senegalli oyuncu, Siyah-Beyazlılara attığı 2 golle toplam gol sayısını 20'ye çıkardı ve Süper Lig tarihinde sezonun ilk yarısında en çok gol atan yabancı futbolcu oldu. Bu rekor daha önce, 2000-2001 sezonunun ilk yarısında 18 gol atan Mario Jardel'in elinde bulunuyordu.

Üç büyüklerin toplamı kadar attı
Bu sezon üç büyüklerin hepsine gol atma başarısı gösteren Diagne, attığı 20 golle üç büyüklerin santrforlarının toplamı kadar skor üretti. Üç büyüklerin santrforları; Frey (3), Slimani (1), Soldado (0), Love (3), Larin (0), Mustafa Pektemek (5), Güven Yalçın (2), Eren Derdiyok (6) gol kaydederken, Kasımpaşa'nın Senegalli yıldızı 20 golü tek başına kaydetti.

10 takımı geride bıraktı
Süper Lig'de 20 gole ulaşan Mbaye Diagne; Antalyaspor (19), Göztepe (18), Bursaspor (16), Ankaragücü (17), Alanyaspor (13), Kayserispor (14), Akhisarspor (19), Erzurumspor (15), Rizespor (18) ve Fenerbahçe'den (16) fazla gol kaydetti.

KASIMPAŞA: 4 - BEŞİKTAŞ: 1
STAT: R. T. Erdoğan
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun, Barış Şimşek (VAR)
KASIMPAŞA: Ramazan, Popov, Veysel, Ben Youssef, Veigneau, Josue Sa (dk. 76 Tarkan), Sadiku, Koita (dk. 63 Eduok), Pavelka (dk. 87 Hakan), Trezeguet, Diagne
BEŞİKTAŞ: Karius, Gökhan Gönül, Necip, Vida, Adriano (dk. 45+3 Fatih), Dorukhan (dk. 5 Babel), Atiba (dk. 83 Güven), Medel, Lens, Ljajic, Mustafa
GOLLER: Dk. 11 Sadiku, dk. 45+2 ve 75 (pen.) Diagne, dk. 52 Mustafa, dk. 83 Pavelka
SARI KARTLAR: Diagne, Pavelka, Eduok (K.Paşa); Adriano, Vida, Fatih (Beşiktaş)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler