Beşiktaş sizden daha iyi takım değil

Beşiktaş derbisinde soyunma odasına 3-0 yenik giren Fenerbahçe'de Teknik Direktör Ersun Yanal, futbolcularını böyle motive etmeye çalıştı.

Yayınlanma: 27.02.2019 - 07:50
Beşiktaş sizden daha iyi takım değil
Abone Ol google-news

Fenerbahçe, derbide soyunma odasına Beşiktaş karşısında 3-0 yenik giriyor. Beşiktaş için hak ettiği sonuç. Çünkü son derece etkili bir oyun ortaya koyuyordu. Ersun Yanal’ın böyle bir maça Jailson’suz başlaması hataydı. Yanal’ın yaptığı bu hata ilk değildi. Kötü Fenerbahçe’yi eleştiren yazıma başladım. Sarı-Lacivertliler için bir mucize gerekiyordu. Bu mucizeyi bu kötü futbolla gerçekleştirmeleri imkansızdı. Beşiktaş skoru daha da çoğaltabilirdi. Sonrası şaka gibi. Yanal, soyunma odasında iddialı bir konuşma yaptı. Ersun Hocanın takıma deyim yerindeyse ‘gaz’ veren o konuşması tamı tamına 2-3 dakika kadar sürdü. Neler söylemişti Yanal aktarayım sizlere... “ Beşiktaş sizden daha iyi takım değil. Fenerbahçe büyüktür. İnanırsak başarırız. Kaybedilmiş bir şey yok. İnanmak başarının yarısıdır” F.Bahçe, ikinci yarıya Ayew ve Valbuena ile girdi. Bir toparlanma gördüm. Beşiktaş bocalar gibiydi. O ilk yarıdaki izlediğimiz muhteşem Beşiktaş’tan eser kalmamıştı. Fenerbahçe rakibinden daha iyi oynamaya başlamıştı. Bu iyi oyun ilerleyen dakikalarda birlikte skora da yansıdı. Peş peşe atılan üç gol skora denge getirdi. Şaka gibi ama gerçek. Teknik direktör hataları var mı? Elbette var. Bu maç hem tarihe geçecek hem de kimsenin belleğinden kolay kolay silinmeyecektir. Beşikaş, çok büyük avantaj kaybetti. Fenerbahçe ise bir basamak yükselerek 14.’lüğe gelmiş oldu.

Zajc’den alkışlık performans
Fenerbahçe’nin ara transfer döneminin son gününde kadrosuna kattığı Miha Zajc, ilk derbisinde alkışlık bir performans sergiledi. 23 yaşındaki orta saha oyuncusu, 3-0 geride tamamlanan ilk yarıda vasatı aşan belki de tek isimdi. İkinci devrede Fenerbahçe’nin hücumu daha çok düşünmesiyle Zajc da kalitesini daha fazla gösterdi. Skor 3-0’ken isyan bayrağını çeken isim, 55. dakikada attığı golle genç yıldız oldu. Sloven futbolcu, 90 dakika sahada kalırken yaptığı 29 pas denemesinin 27’sinde isabet sağlayıp, yüzde 93’lük başarı oranıyla bu alanda sahanın en iyisi oldu.

‘Kadıköy’ gibi deplasman
Fenerbahçe, deplasmanda Beşiktaş ile 3 - 3 berabere kaldıkları maçta tribünden destek veren taraftarlarına teşekkür etti. Kulüpten yapılan açıklamada, “Vodafone Park’ta oynadığımız derbi karşılaşmasında, maç içinde skor ne olursa olsun çubuklu formayı sonuna kadar büyük bir inançla desteklemeye devam eden, özellikle maçın ikinci yarısında tribünde tarih yazarak maçın 3-0’dan 3-3’e gelmesinde büyük pay sahibi olan, takımımıza deplasmanı unutturup adeta ‘Kadıköy’ gibi hissettiren büyük Fenerbahçe taraftarına teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler