Lefter'in heykeline mühür vurdular

Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis'in Büyükada'daki heykeli mühürlendi.

Yayınlanma: 12.11.2014 - 10:52
Abone Ol google-news

Fenerbahçe'nin efsanevi oyuncusu Lefter Küçükandonyadis'in İstanbul Büyükada'daki heykelinin üstü kapatılarak mühürlendi.

Edinilen bilgiye göre, Küçükandonyadis aile fertlerinden bir kısmı heykelin bulunduğu yere itiraz etti. Anlaşmazlığın büyümesi üzerine olay savcılığa taşındı.

Savcılık heykelin mühürlenmesine karar verdi. Savcılığın kararı üzerine Adalar İlçe Emniyet güçleri tarafından mühürlendi.

AİLE AVUKATINDAN AÇIKLAMA

22.12.1925 yılında Büyükada’da doğan Türk futbolunun efsane ismi Lefter Küçükandonyadis’in heykelinin bazı kişiler tarafından yaptırılıp, Belediye Kararı ile bir meyhanenin ön tarafına konumlandırıldığını öğrenen müvekkilim müteveffanın eşi İstavrini Küçükandonyadis, TC. İstanbul İli Adalar Başsavcılığı’na giderek 04.08.2014 tarihinde suç duyurusunda bulunmuştur.

Başsavcılık 2014/570 sayılı soruşturma dosyasında gerekli tahkikatı yaptıktan sonra 22.10.2014 tarihinde ‘..park sorumlusunun da çağrılarak bahse konu heykelin branda ile örtülmesi, mühürlenmesi…’ kararı vermiştir. Yapılan itiraz ise Anadolu Sulh Ceza Mahkemesi kararı ile kaldırılmıştır. Bu karar uygulanarak; 11.11.2014 günü (Adalar Belediyesi ile yapılacak görüşmeler sonucu “YENİ VE HAKETTİĞİ BİR YERE TAŞININCAYA KADAR” heykel; branda ile örtülerek mühürlenmesi suretiyle “kişisel rant konusu olmaktan çıkarılmıştır.”

Lefter Küçükandonyadis’in ‘eşi ve iki kızı olmak üzere’ yasal üç (3) mirasçısı bulunmaktadır. Ve on (10) yıl süre ile bu konuda tasarruf yetkisi her üçünün BİRLİKTE kararıyla mümkün olabileceği Fikir Ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 86 ncı maddesinin göndermesiyle 19 ncu maddesinde açıkça belirtilmektedir.

Dosya konusu ile ilgili Lefter Küçükandonyadis’in müvekkillerim; mirasçısı eşi İstavrini Küçükandonyadis ve yine mirasçısı kızı Aliki Balkan Sayın savcılığa vermiş oldukları ifadelerde de belirtmişlerdir ki, söz konusu olay ile ilgili derin bir üzüntü içinde olmakla beraber, hiçbir şekilde onaylamayacakları bir oldu bittiyle karşı karşıya kalmışlardır.

Bu durum; dosyaya sunulmuş kupürlerden de anlaşılacağı üzere kamuoyuna mal olmuş ve ülkemizin en çok sevilen Efsane futbolcusu olması sebebiyle sporseverler arasında da haklı bir infiale neden olmuş ve bunun boyutu her geçen gün büyümektedir.

Kaldı ki heykelin konumlandırıldığı yer, dosyada mübrez fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere içkili bir meyhanenin önüdür ve meyhane tarafından heykelin çevresine içki masaları kurulmaktadır. Heykelin varlığı müşteri çekmek için bir reklam unsuru olarak değerlendirilmektedir. Gece sonunda içkinin de etkisiyle efsane sporcunun heykeli taciz edilmekte, eline kadeh verilmekte, ağzına sigara tutuşturulmaktadır. Bu durum çok özel bir sevgiyle kendisine bağlı olan taraftarlarca büyümekte olan bir infiale sebebiyet vermekte ve sosyal medyada bu duruma sebebiyet verenler aleyhine genişleyen bir kampanyaya ve sonucu kestirilemeyecek tepkilere doğru yönlenmektedir.

Toplumca saygı ve sevgi uyandıran ve hatıralarıyla birleştirici manevi değerleri bulunan kişilerin ; kişisel menfaat , ticari kar ve başka nedenlerle ayrışmalara sebep olmasına izin verilemez.

Lefter’in sevenlerine ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ALİKİ BALKAN-İSTAVRİNİ KÜÇÜKANDONYADİS
Vekili
Av.İLYAS BULCAY


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler