Rekor kırarak gitti tarihe geçti

Makedon yıldız Eljif Elmas Fenerbahçe’de en pahalı futbolcu unvanını elde etti

Yayınlanma: 24.07.2019 - 04:00
Rekor kırarak gitti tarihe geçti
Abone Ol google-news

HİLMİ TÜRKAY

Fenerbahçe’nin Napoli’ye sattığı Eljif Elmas’ın bonservis bedeli belli oldu. Eljif Elmas, 16 milyon Avro’ya Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al-Ahli’ye giden Moussa Sow’u geçerek Sarı-Lacivertlilerin sattığı en pahalı futbolcu olma unvanını eline geçirdi. Napoli ile Eljif Elmas’ın transferi konusunda anlaşan Fenerbahçe, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) genç futbolcunun satış detaylarını açıkladı. Fenerbahçe’nin KAP’a yaptığı açıklamada, Napoli’nin Eljif Elmas için 16 milyon Avro net ve toplamda 3 milyon Avro bonus ödeyeceği bildirildi. Eljif Elmas, böylece Fenerbahçe’nin sattığı en pahalı futbolcu unvanını da eline geçirmiş oldu. Fenerbahçe’nin daha önce sattığı en pahalı futbolcu 16 milyon Avro’ya Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al-Ahli’ye giden Moussa Sow’du. Sarı-Lacivertlilerin, tarihi boyunca en çok gelir ettiği futbolcu satışları şöyle: Josef, 12 milyon Avro, Anelka, 12 milyon Avro Jay-Jay Okocha, 12.4 milyon Avro, Simon Kjaer, 12.5 milyon Avro Elvir Baljic, 15.6 milyon Avro, Moussa Sow, 16 milyon Avro, Eljif Elmas, 16 milyon Avro (+1.5). Eljif Elmas, Cenk Tosun’un ardından Süper Lig’in ihraç ettiği en yüksek bedelli ikinci oyuncu oldu.

Fenerbahçe’den KAP’a yapılan bildirim

İşte Fenerbahçe tarafından KAP’a yapılan bildirim: “Profesyonel Futbolcumuz Eljif Elmas’ın İtalyan Kulübü SSC Napoli’ye, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 16 milyon Avro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri her iki kulüp tarafından eşit oranda paylaşılacaktır. Transfer bedeline ilaveten, futbolcunun performansına ve SSC Napoli kulübünün sportif sonuçlarına bağlı olarak SSC Napoli, kulübümüze aşamalı olarak azami 1.5 milyon Avro bonus bedeli ödeyecektir. Ayrıca, SSC Napoli tarafından Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde SSC Napoli tarafından elde edilecek transfer bedeline bağlı olarak kulübümüzün azami 1.5 milyon Avro bonus elde etme imkanı bulunmaktadır. Yatırımcılarımızın bilgisine sunarız”

Rodrigues’in dudak uçuklatan maliyeti

F.Bahçe’nin, Suudi Arabistan ekibi Al Ittihad Kulübü’nden 2 yıllık kiralık olarak kadrosuna kattığı Garry Rodrigues’in maliyeti ortaya çıktı. Suudi Arabistan’da Al Ittihad Kulübü’ne soruşturma açılmasının ardından oyuncunun yıllık 2.5 milyon Avro bedelle kiralandığı hatta 2 yıllık kiralama sonrasında zorla satın alma maddesi olduğu belirtildi. Ayrıca Rodrigues’in, sezonluk ücretinin yüzde 60’ının Al İttihad tarafından ödeneceği iddialarını da yalanlanırken tüm ücretin Fenerbahçe tarafından ödeneceği kaydedildi.

Sıra Jailson da mı?

180 bin Avro’ya aldığı Elif Elmas’ı bonuslarla birlikte 17.5 milyon Avro’ya Napoli’ye gönderen Fenerbahçe, şimdi de Jailson’u çok iyi rakama yine İtalya pazarına gönderiyor. Adres Inter. Orta sahasında büyük zenginlik bulunan ve bazı oyuncuları göndermeyi planlayan Ali Koç ve yönetimi, hesapta olmayan güzel bir tabloyla karşı karşıya geldi. Kulüp, geçen sezon Geremio’dan 4 milyon Avro’ya alınan Jailson’u 9 milyon Avro’ya Inter’e satmaya hazırlanıyor. Bu transfere bitti gözüyle bakan kesim çoğunlukta.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler