Fenerbahçe’de sistem çöktü

Başkan Ali Koç’un “geleceğimiz” vurgusu yaptığı gençlere Ersun Yanal sahip çıkmadı.

Yayınlanma: 07.08.2019 - 04:00
Fenerbahçe’de sistem çöktü
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’de sistem çöktü. Başkan Ali Koç, koltuğa oturur oturmaz, “Kulüpler, borç batağında yüzüyor. Altyapılara önem vermeliyiz. Geleceğimiz artık gençlerde olmalı” demişti. Koç’un bu konuşması yerini bulmadı. Ersun Yanal’ın teknik direktörlüğe gelmesiyle birlikte gençler birer birer gerek takas yoluyla, bonservisleriyle yada kiralık olarak başka başka kulüplere gönderildi. İşte o gençlerden bazıları: Berke Özer, Yasin Subaşı, Barış Alıcı, Oğuz Kaan Güçtekin. Muhsin Çapkan, Ahmet Han Köse, Samet Karakoç, Yiğithan Güveli, Uygar Mert Zeybek, Burak Albayrak, Tarık Çetin. Avrupa gençlere önem verirken bizde gençlerin kıymeti harbiyesi maalesef yok. Altyapı oyuncu fabrikasıdır. Bizler öyle biliriz. Ancak profesyonel takımın başındaki hocalar ne yazık ki gençlere güvenmiyor, ilgi göstermiyor. Her biri yeşerecekken soluyorlar. Bugün Ersun Yanal hiçbir gençten yararlanmadı. Elinde Ferdi Kadıoğlu gibi yetenek varken hiç kullanmadı. Bu çocuk Hollanda Milli Takımı’nda aslanlar gibi oynuyor.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, son divan toplantısında altyapıda yaşanan sıkıntılardan bahsetmişti. Koç, geçen sezon göreve getirdikleri altyapı hocası David Badia’nın yaşanan sıkıntılar nedeniyle ayrıldığını belirtip, “Sayın Badia, çok ısrar etmemize rağmen kendi arzusuyla ayrıldı. 1 sene içinde bir sistem, bir yaklaşım, bir metodoloji geliştirdi. Biz geldiğimizde ne bir rapor, ne bir dosya, futbolcularla ilgili bilgi, istatistik... Hiçbir şey almadık. Tek aldığımız idman saatleriyle ilgili bir rapordu. Bir adım öteye gideyim, belki de bizim altyapılarımız menajerler için maden olmuş. Badia keşke bizi bırakmasaydı. Ama ne yazık ki Fenerbahçe’de nasıl bizi yemeye çalışan bir sistem varsa, orada da ne yazık ki kendisinin şu ifadesi var, ‘Burada bir yabancı barınamaz.’ Ve ayrılmayı tercih etti. Bakalım bundan sonra oraya getireceğimiz kişi ne kadar barınabilecek” demişti. 

Sinan Güler’le yollar ayrıldı

Fenerbahçe Beko, Sinan Güler ile yollarını ayırdığını duyurdu. Resmi hesaptan yapılan açıklamada, “Yeni sezon kadro yapılanması çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Beko, Sinan Güler ile karşılıklı olarak anlaşmış ve taraflar arasındaki sözleşmenin üçüncü yıl opsiyonunun kullanılmaması kararı alınmıştır. Fenerbahçe Beko’ya 2017-18 sezonunda transfer olan Sinan Güler, formamızı giydiği iki sezon boyunca yeteneği, tecrübesi ve karakteriyle takımımıza önemli katkılar sağlamıştır. Çubuklu formaya en iyi şekilde hizmet eden Sinan Güler’e, kariyerinin yeni döneminde sonsuz başarılar diliyoruz” ifadeleri kullanıldı. Sinan Güler, A Milli formaya da veda etti.

Rakip Cagliari

Spor Toto Süper Lig’in başlamasına iki hafta kaldı. Yeni sezon öncesi hazırlıklar devam ediyor. Evinde 72 gün sonra taraftarı ile buluşmaya hazırlanan Fenerbahçe, bugün İtalyan temsilcisi Cagliari ile Ülker Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Smart Spor kanalından canlı olarak yayımlanacak maçın başlama saati ise 20.30. İki takım arasında geçen yıl oynanan karşılaşmayı Sarı-Lacivertliler 2-1 kazanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler