Medipol Başakşehir Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanşında temsilcimiz Medipol Başakşehir, Olympiakos'a 2-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Yunan ekibin gollerini 55. dakikada Semedo ve 78. dakikada penaltıdan eski Fenerbahçeli Valbuena kaydetti.

Yayınlanma: 13.08.2019 - 23:21
Medipol Başakşehir Şampiyonlar Ligi'ne veda etti
Abone Ol google-news

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanşında Olympiakos ile Başakşehir Atina’da karşı karşıya geldi. Temsilcimiz Medipol Başakşehir, Yunan ekip Olympiakos'a 2-0 yenilerek turnuvaya veda etti. Ev sahibi ekibin gollerini 55. dakikada Semedo ve 78. dakikada penaltıdan Mathieu Valbuena kaydetti.

Turuncu-Lacivertli takımın teknik direktörü Okan Buruk, İstanbul'da oynanan karşılaşmanın ilk 11'ine göre 4 değişikliğe gitti.

Cezalı oyuncular İrfan Can Kahveci ve Aurelien Chedjou ile sakatlığı bulunan Mahmut Tekdemir, bu mücadelede forma giyemedi. İlk maçta ilk 11'de sahaya çıkan Fredrik Gulbrandsen de bu karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. Turuncu-lacivertlilerde bu oyuncuların yerine Carlos Ponck, Okechukwu Azubuike, Joseph Attamah ve Eljero Elia, ilk 11'de sahaya çıktı.

Turuncu-Lacivertli takımada, Atina'ya getirilmeyen kart cezalısı İrfan Can Kahveci ile sakatlıkları bulunan Mahmut Tekdemir ve Gökhan İnler, bugünkü maçta forma şansı giyemedi. Okan Buruk, geniş kadrosundaki Stefano Napoleoni, Mevlüt Erdinç, Muhammet Demir ve Furkan Soyalp gibi isimleri de maç kadrosuna dahil etmedi.

Maçtan Dakikalar
3. dakikada ceza yayı dışında topla buluşan Guilherme’nin sert vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten döndü.
10. dakikada sol kanattan Edin Visca’nın kafa ortasında ceza sahası içinde Crivelli’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti.
35. dakikada Robinho’nun ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert şutunda top kalecide kaldı.
42. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazda Georgios Masouras'un çok sert vuruşunda top farklı şekilde dışarı gitti.
78. dakikada Valbuena'nın pasıyla ceza sahasına giren Randjelovic yede kaldı ve hakem beyaz noktayı gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Valbuena, topla kaleciyi ayrı köşelere göndererek farkı ikiye çıkardı.

Maçtan Notlar
Okan Buruk yönetiminde ikinci resmi maç

Medipol Başakşehir, yeni teknik direktörü Okan Buruk yönetiminde ikinci resmi maçını da Olympiakos karşısında çıktı. Buruk, yönetiminde sahasında ilk maçında Olympiakos'a 1-0 kaybeden Turuncu-Lacivertli ekip, özel maçlarda ise 1 galibiyet, 2 yenilgi ve 2 beraberlikle hazırlık dönemini tamamlamıştı. Öte yandan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, cezası nedeniyle takımının başında yer alamadı.

Karşılaşmayı İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, üst düzey yönetici Mustafa Eröğüt ile asbaşkanlar Mesut Altan ve Mustafa Saral da locadan izledi. 

Deplasmanda 10. maç

İstanbul ekibi, Olympiakos mücadelesi ile Avrupa kupalarında 10. kez deplasmanda karşı karşıya geldi. Medipol Başakşehir, bugüne kadar rakip sahalarda çıktığı 10 müsabakada 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyet yaşadı.

Turuncu-lacivertliler, deplasmandaki 10 maçta 11 gol atarken, kalesinde ise 20 gol gördü.

Medipol Başakşehir, Avrupa kupalarında deplasmandaki ilk ve tek galibiyetini, 2017-2018 sezonunda UEFA Avrupa Ligi grup maçında Bulgaristan temsilcisi Ludogorets karşısında 2-1'lik skorla elde etti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler