O sene bu sene olacak

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, farklı kazanılan Gazişehir maçı sonrasında “Gerçek Fenerbahçe için bir ay daha bekleyin” mesajını verdi

Yayınlanma: 21.08.2019 - 04:00
O sene bu sene olacak
Abone Ol google-news

Fenerbahçe lige güzel başlangıç yaptı. Takıma birkaç takviye daha geldikten sonra Sarı-Lacivertliler daha da güçlenecek. Maç içinde Rodrigues ve Kruse dışında hemen hemen herkes görevini fazlasıyla yaptı. Emre için bir parantez açarak ona “özel futbolcu” demek istiyorum. Teknik direktör Ersun Yanal, farklı kazanılan Gazişehir Gaziantep maçı sonrası yaptığı açıklamada “O sene bu sene olacak. Bu taraftara şampiyonluk çok yakışacak. Gerçek F.Bahçe’yi 1 ay sonra göreceksiniz” dedi. Yanal, “Fenerbahçe için rakiplerin kaybettiği bir haftada kendi saha ve seyircimiz önünde güzel bir başlangıç yaparak lige çok hızlı giriş yapmak önemliydi. Bunu yaptığımız için çok mutluyuz. Yeni bir takım, yeni bir oluşum ile oyunumuz zamanla daha iyi olacak. En büyük isteğimiz camianın sabırlı olması ve sonuna kadar bizlere güvenmesidir. Eksiklerimiz var ama oyuncularımızın oynama iştahı ve kazanma arzusu çok üst seviyede. Daha iyi bir Fenerbahçe için gece gündüz yönetim kurulumuz ile birlikte uyum içinde çalışıyoruz. Takım kalitemiz üst seviyede. Herkes soruyor, ‘O sene bu senemi olacak?’ diye, Evet ‘O sene bu sene olacak.’ Pazartesi günü maç oynuyoruz ve tribünlerde 35 binin üstünde seyirci tek ses yanımızda. Bu taraftara ve camiaya şampiyonluk çok yakışacak. Hep birlikte şampiyonluk şarkılarını birlikte söyleyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

6 maçı hedef koyduk

Ersun Yanal, konuşmasının son bölümünde şunları söyledi: “6 maçlık bir periyodu öncelikli olarak önümüze hedef olarak koyduk. Bu zorlu virajda en az 15 ile 16 puan almak istiyoruz. 3 puanı aldık şimdi kalan 5 maçta en az 12 ile 13 puan almayı hedefliyoruz. Bu maçları kayıpsız atlatmak zorundayız. Geçen seneki koşullarla bu seneki koşullar aynı değil. Bir daha geçen seneki gibi bir sezon yaşamak ve yaşatmak istemiyoruz. Taraftarımızı çok üzdük ama bu sene hep birlikte sevinçlerin yaşanacağı bir sene olacak. 2014 senesinde yaşadığımız mutluluğu gene yaşamak istiyorum”

Jailson takımın jokeri

Geçtiğimiz sezon savunma kurgusundaki Skrtel ve Neustadter ile yollarını ayıran Fenerbahçe’de geç gelen stoper transferi yüzünden, teknik direktör Ersun Yanal, hazırlık maçlarında adeta şapkadan tavşan çıkardı. Yeni sezon öncesi takımının çıktığı Wolfsburg, Herta Berlin, Cagliari, Bayern Münih, Real Madrid ve D.G. Sivasspor maçlarında Yanal’ın stoperde görev verdiği Jailson, gösterdiği performansla kurtarıcı oldu. Asıl mevkisi ön libero ve orta alan olan Brezilyalı yıldız, hazırlık maçlarında Sadık, Reyes ve Serdar tandemleri ile savunmada görev aldı. Bu maçlarda iyi sinyaller veren Jailson, takıma son takviye olarak Huddersfield’ten katılan stoper oyuncusu Zanka transferi sonrası yine formayı kaptırmadı. İkili maç boyunca gösterdiği performansla Yanal ve teknik ekibini son derece memnun etti.

Victory Moses 5 hafta yok

Fenerbahçe forması giyen ve Gazişehir Gaziantep karşılaşmasında sakatlanarak oyundan çıkan Victor Moses’in sağlık durumu belli oldu. Moses, 5 hafta sahalardan uzak kalacak. Yapılan tetkiklerden sonra Nijeryalı’nın ön üst adelesinde kısmı yırtık tespit edildi. Moses, Fenerbahçe’nin 5-0 kazandığı karşılaşmada takımı adına ilk golü kaydeden oyuncu olmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler