Kulüpler, TFF’yi taca attı

Süper Lig AŞ kurulacak, 2017’deki yayın ihalesinden elde edilecek gelir artırılacak.

Yayınlanma: 11.03.2015 - 06:42
Abone Ol google-news

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Süper Lig’in daha kurumsal bir hal alması gerektiğini ve bu nedenle yakın bir zamanda Süper Lig A.Ş.’nin kurulacağını açıkladı.

Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan toplantıya Fenerbahçe ve Trabzonspor dışında tüm kulüplerin temsilcileri katıldı. Türkiye profesyonel liglerinin yayın hakları ve sponsorluk gelirleri dahil olmak üzere tüm gelir kaynak yönetimlerinin Kulüpler Birliği tarafından üstlenilmesi konusunun görüşüldüğü öğrenildi.

“Dünyadaki örneklere tek tek bakıldığında Türkiye’de geç kalınmış bu sürecin bir an evvel başlaması lazım” diye konuşan Gümüşdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplantıya katılan tüm kulüp temsilcilerimizle mutlak bir mutabakat içindeyiz. Türkiye’de yayın ihaleleri ve sponsorluklar dahil tüm ticari kaynak yönetiminin yakın bir gelecekte mutlaka Kulüpler Birliği tarafından üstlenilmesi gerektiğine inanıyoruz. Tıpkı Avrupa’dak büyük ligler gibi Süper Lig’in de kaynak yönetiminin Kulüpler Birliği tarafından yapılması zamanı gelmiştir. Dolayısıyla en kısa sürede Kulüpler Birliği Vakfı altında Süper Lig A.Ş.’nin kurulması gerekiyor. Bu şirketin tamamen şeffaf ve kurumsal sorumluluk ilkeleri içerisinde yönetilmesi hedeflenmeli.”

 

Federasyon devre dışı

Konuyla ilgili önümüzdeki hafta TFF Başkanı Yıldırım Demirören’i ziyaret edeceğini belirten Gümüşdağ, “Sonra da Sayın Spor Bakanımızı, Sayın Başbakanımızı ve Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret edeceğiz, bu konuyu kendilerine anlatacağız, arz edeceğiz” dedi. Premier Lig ve Bundesliga yöneticileriyle İngiltere ve Almanya’daki işleyiş hakkında görüşeceklerini aktaran Gümüşdağ, bir sonraki toplantının, Süper Lig A.Ş. şirket yapılanması detaylarını tartışmak için 7 Nisan Salı günü yapılacağını söyledi.

Gümüşdağ, yayın ihalesinin de Kulüpler Birliği tarafından yapılması gerektiğini vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler