Trabzonspor'dan Galatasaray'a ağır darbe

Spor Toto Süper Lig 27. hafta karşılaşmasında Trabzonspor'a konuk olan Galatasaray, zorlu deplasmandan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı ve liderlik koltuğunu rakiplerine kaptırdı.

Yayınlanma: 19.04.2015 - 18:28
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig 27. hafta mücadelesinde Trabzonspor ile karşılaşan Galatasaray, Avni Aker’den 2-1’lik yenilgiyle ayrıldı ve zirve koltuğunu kaybetti.

Trabzonspor-Galatasaray (Foto Galeri)

Ev sahibi Trabzonspor, fırtına gibi başladığı maçın 20. dakikasında Özer Hurmacı ile golü buldu ve ilk yarıyı önde tamamladı. Galatasaray’da Hamit Altıntop 33. dakikada sakatlanarak yerini Emre Çolak’a bıraktı.

İkinci yarıda farklı bir oyun ortaya koyan Galatasaray, baskısının sonucunu 67. dakikada Emre Çolak’ın attığı golle aldı. Beraberlik golünün ardından etkisiz görüntüsünden sıyrılan Trabzonspor, 85. dakikada Medjani’nin golüyle yeniden 2-1’lik üstünlüğü yakaladı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Trabzonspor sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı ve Galatasaray’a şampiyonluk yolunda ağır bir darbe vurdu.

Bu sonucun ardından Galatasaray 58 puanda kalırken Trabzonspor puanını 46’ya yükseltti. Trabzonspor gelecek hafta Gençlerbirliği’ne konuk olurken Galatasaray sahasında Gaziantepspor’u ağırlayacak.

 

TRABZONSPOR: “Hakan Arıkan, Salih, Bosingwa, Mustafa, Uğur, Medjani, Deniz Yılmaz, Erkan Zengin, Özer, Mehmet Ekici, Oscar Cardozo.”

GALATASARAY: “Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Telles, Hamit, Selçuk, Sneijder, Yasin, Umut Bulut, Burak Yılmaz.”

 

Karşılaşmadan dakikalar:

1' Hakem Ali Palabıyık'ın işareti ile maça ev sahibi ekip Trabzonspor başlıyor.

7' Orta sahada Selçuk İnan'dan kaptığı topla süratle ilerleyen Mehmet Ekici, ceza sahası dışı sağ çaprazdan şutunu çekiyor fakat kaleci Fernando Muslera rahat bir şekilde topu kontrol etmeyi başarıyor.
 
13' Sağ kanatta topla buluşan Salih Dursun ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak o noktada Sabri Sarıoğlu kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.
 
20' GOL... Trabzonspor, Özer Hurmacı ile 1-0 öne geçiyor. Özer Hurmacı'nın pası ile topla buluşan Oscar Cardozo ceza sahası içi sol çaprazdan şutunu çekiyor. Sabri Sarıoğlu'undan seken top penaltı noktasının hemen önünde Özer'in önünde kalıyor. Özer düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturmayı başarıyor.
 
27' Ceza sahası dışı sol çaprazda yaklaşık 30 metreden Erkan Zengin kaleye şutunu gönderiyor fakat Fernando Muslera bu şutu kurtarmayı başarıyor.
 
36' Ceza sahasının hemen dışında Sabri Sarıoğlu'nun hatası ile topla buluşan Erkan Zengin topu kontrol ettikten sonra şutunu çekiyor fakat Fernando Muslera üstüne gelen bu şutu rahat bir şekilde kontrol etmeyi başarıyor.
 
43' Ceza yayının içinden Emre Çolak çok sert bir şut çekiyor fakat top üst direkten geri geliyor. Penaltı noktasının hemen önünde boş pozisyonda top Burak Yılmaz'ın önünde kalıyor. Burak boş kaleye kafayla topu tamamlamak istiyor fakat top bu sefer sağ direğe çarpıp dışarı çıkıyor.
 
45' Ali Palabıyık düdüğünü çalıyor ve ilk yarı sona eriyor. Maçın ilk yarısı Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.
 
46' Hakem Ali Palabıyık'ın işareti ile ikinci yarıya Galatasaray başlıyor.
 
48' Wesley Sneijder'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Alex Telles bekletmeden topu altı pasın içine doğru çeviriyor ancak kaleci Hakan Arıkan topa hakim olmayı başarıyor.
 
59' Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına Emre Çolak geçiyor. Emre'nin altı pasa doğru gönderdiği ortasına Olcan Adın kaleye sırtı dönük bir şekilde sağ ayağıyla şutunu çekmeyi başarıyor fakat direk dibinde kaleci Hakan Arıkan topu kontrol etmeyi başarıyor.
 
67' GOL... Galatasaray, Emre Çolak ile durumu 1-1'e getiriyor. Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Wesley Sneijder pasını penaltı noktasının hemen gerisindeki Emre Çolak'a atıyor. Emre topun gelişine sol ayağıyla sert bir şutla fileleri havalandırmayı başarıyor.
 
74' Ceza sahası dışı sol çaprazda kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Wesley Sneijder, ortasını arka direğe doğru gönderiyor. O noktada müsait pozisyonda Selçuk İnan kafa vuruşunu yapıyor fakat top kaleci Hakan Arıkan'da kalıyor.
 
85' GOL... Trabzonspor, Carl Medjani ile 2-1 öne geçiyor. Hızlı kullanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici pasını Erkan Zengin'e atıyor. Erkan sol kanattan ortasını yapıyor. Sabri Sarıoğlu'ndan seken top altı pas içerisinde Carl Medjani'nin önünde kalıyor. Medjani kale çizgisinin hemen önünde topu boş kaleye göndermeyi başarıyor.
 
90' Ceza sahası içi penaltı noktasının hemen yanında topla buluşan Deniz Yılmaz boş pozisyonda sert bir şut çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
 
90' Anvi Aker karıştı... Futbolcular birbirine girdi. Hakem Ali Palabıyık muhtelif oyuncuları orta sahaya toplarak onlara sarı / kırmızı muhtelif kartlar gösterdi.
 
90' Hakem Ali Palabıyık son düdüğünü çalıyor ve mücadele 2-1 Trabzonspor üstünlüğü ile tamamlanıyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler