'Derbi yönetemez' dediği hakemi Galatasaray - Beşiktaş derbisine atadı

Spor Toto Süper Lig'de 33. hafta mücadelesinde Galatasaray evinde ezeli rakibi Beşiktaş'ı konuk ederken MHK bu zorlu maça Hüseyin Göçek'i atadı.

Yayınlanma: 21.05.2015 - 20:40
Abone Ol google-news

Daha önce siyah beyazlı ekiple sorunlar yaşayan Hüseyin Göçek'in bu maça atanması hem Beşiktaş taraftarlarının hem de kritik derbiyi bekleyen Fenerbahçeli taraftarların sosyal medyada tepkisini çekerken MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'nun Hüseyin Göçek ile ilgili söylediği sözler akıllara geldi.

Namoğlu, 2012 yılında NTV Spor Radyo'da Bülent Yüksel'le yaptığı telefon bağlantısında; 'Dünyada ve Avrupa’da derbileri belli hakemler yönetir. Bunun da kuralı budur. MHK’da görevli arkadaşlar da bu tip maçları en az hatayla atlatacak hakemleri atamak zorundadır. Biz belirli hakemleri böyle maçlara atarken çok eleştiriler aldık, ‘Vay yine bu hakem’ gibi.. Türkiye’de hakem kadrosu belli. Oyun kurallarını ben hiç eksiksiz uygulayacağım diyen bir hakem, o havayı koklamayan hakemdir. Hüseyin Göçek, bazı maçlarda bu psikolojiyi, atmosferi koklamadan kuralları uygulamaya çalışmıştır. Bizim tabirle maça çomak sokmuştur.

Bu nedenle de Hüseyin Göçek’in derbi hakemi olmadığı görüşündeyim. Hüseyin Göçek maalesef bu tip maçlarda kuralı uygulayayım diye bazı hatalar ve davranışlar içinde bulunuyor. Hakem bu tip veya bütün maçlarda biraz psikolog olacak. Dünyada da bakın en iyi hakemler bunu yaşayanlardır. Türkiye’de de Cüneyt Çakır bunu uyguluyor. Cüneyt Çakır neden FIFA’dan sürekli görev alıyor? Fırat Aydınus da aynı... Neden yurt dışında sık sık görev alıyorlar? Çünkü maçı iyi koklayıp havasına girerler. Yazılı olmayan bazı oyun kurallarını uygulayıp başarılı olurlar.' demişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler