Galatasaray'da Sneijder bombası: Fenerbahçe...

Transferde Podolski dışında yıldız oyuncu alamayan Galatasaray’da Hollandalı Wesley Sneijder’le bir türlü sözleşme yenilenememesinin perde arkasında, ünlü oyuncuya Fenerbahçe’den geldiği iddia edilen dolaylı mesajın yattığı öne sürüldü.

Yayınlanma: 03.09.2015 - 10:18
Abone Ol google-news

Ünal Aysal döneminde İtalya’nın Inter ekibinden transfer edilip, 3 sezonda kazanılan lig ve kupa  şampiyonluklarında büyük rol oynayan Hollandalı yıldız ile sözleşmesinin uzatılması için bir ön görüşme yapılmış ancak Galatasaray’ın ‘indirim’ önerisi soğuk rüzgârların esmesine neden olmuştu.

Geçen ay gerçekleşen bu ön görüşme sonrasında Sneijder’in menajeri Guido Albers’in yaptığı “Wesley, kulübün yol haritasını görmek istiyor, hedefleri olan bir futbolcu. Yanında oynayacağı isimler ve kulübün hedefleri de önemli” açıklamasının ardında Hollandalı yıldızın aldığı transfer tekliflerinin yattığı öne sürüldü.

Bu tekliflerden birinin de aracılar yolu ile F.Bahçe’den geldiği ve “31 Aralık’ı bekle” dendiği iddia edildi.
Galatasaray Kulübü’ne yakın kaynaklar olayı doğruladı. Yönetime yakın bir üye, “Albers’in  açıklamalarına iyi bakın. Fenerbahçe Kulübü’nü tarif ediyor. Çünkü Sneijder’in Fenerbahçe’de beraber oynayıp ses getirebileceği van Persie, Nani gibi yıldızlar var. Galatasaray eğer Sneijder gibi bir yıldızı elinden kaçırırsa, o yönetimin de koltuğunda oturma ihtimali sıfır” ifadesini kullandı.

3 yıl için 15 milyon Avro

G.Saray camiasında da Sneijder’in FIFA transfer kuralları gereği 31 Aralık gece yarısından sonra Fenerbahçe’ye imza atma ihtimali karşılığında elini çabuk tutacağı, yıllık 4 milyon Avro ödemenin 5  milyon Avro’ya çıkartılacağı ancak 3 yıl değil de 2 artı 1 yıllık opsiyonlu anlaşma için çaba harcanacağı ifade ediliyor.

Tezahürat engeli

Fenerbahçe Kulübü’nden hiçbir yönetici bu konuda tek bir açıklama yapmıyor. Ancak Başkan Aziz Yıldırım’a yakınlığı ile bilinen ünlü bir Fenerbahçeli, “Sneijder’in aldığı rakamı Fenerbahçe fazlasıyla verir, menajeri de sanıyorum Fenerbahçe’nin transferlerinden etkilenmiş. Robin van Persie’nin varlığı  da önemli. Ama bu transfere tek engel Galatasaraylı oyuncunun şampiyonluk kutlamasında yaptığı  ‘Fener ağlama’ tezahüratı. Gerçi, bu oyuncular profesyonel ama camia nasıl kabullenir bilemiyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler