Kadıköy'de 15 maçlık dev seri

Ligde üst üste 3. galibiyetini elde eden Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'deki yenilmezlik serisi ise 15 maça çıktı.

Yayınlanma: 20.09.2015 - 23:32
Abone Ol google-news

 

Ligde üst üste 3. galibiyetini elde eden Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'deki yenilmezlik serisi ise 15 maça çıktı.

Bursaspor galibiyetiyle namağlup serisini 15 maça yükselten sarı-lacivertliler, en son yenilgisini geçen sezonun 24. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği (2-1) karşısında yaşamıştı.

Fenerbahçe 15 maçlık serisinde 11 galibiyet elde ederek 4 kez de rakipleriyle berabere kaldı.

Van Persie girdi ve golünü attı

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie, oyuna girdikten sadece 3 dakika sonra golünü atarak takımına galibiyeti getirdi.

Maça yedek kulübesinde başlayan Hollandalı futbolcu, 77. dakikada Lazar Markovic'in yerine oyuna dahil oldu.

Taraftarın büyük desteğiyle oyuna giren Van Persie, 80. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın şık pasında ceza sahasında düzgün bir vuruş yaparak topu filelere gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi. Kadıköy'de de ilk golünü atan Van Persie, takımına 3 puan kazandırdı.

Van Persie, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Atromitos deplasmanında da oyuna girer girmez fileleri havalandırarak takımına galibiyeti getirmişti. Çaykur Rizespor deplasmanında da gol atan Van Persie, böylece sarı-lacivertli forma altında gol sayısını 3'e yükseltti.

Hasan Ali Kaldırım ise Van Persie'nin golünde başrol oynadı. Hasan Ali, çıkmak üzere olan topu aut çizgisinin üzerinde kontrol ederek pozisyonu başlattı ve Van Persie'ye şık bir asist yaptı.

Nani atmaya devam ediyor

Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızı Luis Nani, gollerine Bursaspor karşısında da devam etti.

Sarı-lacivertli formayla ilk iki golünü ligin 3. haftasında Antalyaspor'a atarak takımına galibiyeti getiren Nani, hafta içi UEFA Avrupa Ligi'nde de Molde ağlarını havalandırmıştı. Bursaspor karşısında da oldukça istekli bir oyun ortaya koyan Portekizli futbolcu, takımı adına 20. dakikada rakip fileleri havalandırdı.

Nani, sarı-lacivertli formayla resmi maçlarda gol sayısını 4'e çıkardı.

Markovic göz doldurdu

Sarı-lacivertli takımın transferin son gününde Liverpool'dan kiraladığı Sırp futbolcu Lazar Markovic, Kadıköy'deki ilk maçında göz doldurdu.

Geçen hafta Kasımpaşa maçında oyuna 62. dakikada dahil olarak sarı-lacivertli formayı ilk kez giyen Markovic, 20. dakikada Nani'nin attığı gole asisti yaptı. İlk kez 11'de şans bulan Markovic, özellikle top ayağına geldiğinde süratli oyunuyla taraftarların alkışını aldı.

Öte yandan maçın 88. dakikasında Ozan Tufan'ın yerine oyuna dahil olan genç oyuncu Uygar Mert Zeybek, bu sezon ilk defa bir lig maçında oynadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon