"Gerçek Fenerbahçeli olacağım"

Robin van Persie, Rotterdam’ın liman işçileri takımı Feyenoord’un alt yapısında yetişti. Feyenoordlular, Sneijder’ın takımı Ajax’tan nefret eder. G.Saray derbisi de Van Persie için F.Bahçe’ye imza attığı günden beri beklediği bir maç.

Yayınlanma: 21.10.2015 - 04:14
Abone Ol google-news



F.Bahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie, 3 günde 2 tane “De Klassieker”e çıkmanın heyecanını yaşıyor. De Klassieker, Hollanda’da Ajax-Feyenoord maçlarına verilen isim. Bu iki kulüp arasındaki maçlar Hollanda’da nefret merkezli oynanıyor ve geçmişte çıkan tribün olaylarında ölenler oldu. Feyenoord, Rotterdam’ın liman işçilerinin takımı. Ajax ise Amsterdam’ın aristokratlarının oyuncağı. Robin van Persie, Feyenoord’un alt yapısından yetişti. G.Saraylı Wesley Sneijder ise Ajax patentli. RvP, yarın sadece sıradan bir Avrupa Ligi maçına çıkmayacak. F.Bahçe-Ajax maçı, Robin van Persie için ezeli rakiple düello şeklinde geçecek.

GERÇEK FENERLİ OLACAĞIM

Kayseri maçında F.Bahçe’yi galibiyete taşıyan golü attıktan sonra Teknik Direktör Vitor Pereira ile arayı düzelten Van Persie şimdi daha mutlu. Ajax ve G.Saray maçlarının kendisi için iki ayrı büyük sınav olduğunu düşünen Hollandalı yıldız, AKŞAM’a yaşadığı o büyük heyecanı anlattı. G.Saray maçının F.Bahçe’ye imza attığı günden beri Türkiye’de beklediği önemli derbi olduğunu söyleyen RVP, “Bir an önce bu iki maça hazırlanmayı ve bu iki sınavda gerçek Robin van Persie’yi göstermek istiyorum. Şimdi iki büyük sınavım var. Bir futbolcunun gerçek F.Bahçeli olması için G.Saray’a gol atması gerektiği bana söylendi. Ben de G.Saray’a gol atıp gerçek F.Bahçeli olmak için çalışacağım” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler